Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cum se mai distrează bogătaşii. Cocaină pentru invitaţi la petrecerea de botez a fiicei unui afacerist din Iaşi

25
18 Feb 2020 13:26:27
Autor: Ionuţ Benea
Florin Vais, supranumit "regele drogurilor" FOTO Facebook
Florin Vais, supranumit "regele drogurilor" FOTO Facebook

Un afacerist din Iaşi, patron al unui club, ar fi cerut cinci grame de cocaină de la un dealer de droguri din Iaşi pentru a oferi invitaţilor de la petrecerea de botez a fiice sale. Informaţia apare în dosarul în care un traficant de droguri pe nume Florin Vais, apropiat al lumii interlope, a fost arestat.

Florin Vais a oferit o declaraţie detaliată, acum câteva zile, în care a povestit şi despre câţiva dintre afaceriştii ieşeni care au cumpărat cocaină de la el. Supranumit „regele drogurilor”, pentru că avea reputaţia de a vinde cea mai pură cocaină din Iaşi, Vais a recunoscut în totalitate acuzaţiile aduse de anchetatori.

Patroni de cluburi, de chioşcuri, dezvoltatori imobiliari sau afacerişti din domeniul videochatului se numără printre cei cărora Florin Vais le furniza cocaină.

Unul dintre cei care figurează pe lista clienţilor lui Vais este patronul unui club din Iaşi. M.U. are o relaţie apropiată de Vais de mai mulţi ani şi, anul trecut, în noiembrie, a organizat petrecerea de botez a fiicei sale, la un local din cartierul Copou. „Anterior respectivului eveniment, acesta i-a solicitat numitului Vais Florin Claudiu o cantitate de ordinul gramelor de cocaină pentru a o consuma şi oferi spre consum invitaţilor“, ne-a precizat o sursă judiciară.

Cocaină la botez

În ziua botezului, pe 16 noiembrie, Florin Vais (foto jos) i-ar fi oferit cadou 3 grame de cocaină lui M.U., fapt admis de Vais într-o declaraţie dată la DIICOT, acum câteva zile. În cercul de prieteni al patronului de club se află şi un dezvoltator imobiliar, M.C., care este şi amintit în dosar ca beneficiar al unor cantităţi de droguri.

Într-o declaraţie de la DIICOT, Vais susţine că i-a oferit acestui dezvoltator imobiliar în jur de 10-15 grame de cocaină. Pe lista celor despre care dealerul spune că i-a mai fericit cu „drogul bogaţilor“ se mai numără M.T., care deţine mai multe chioşcuri din Iaşi, C.M., patronul unui restaurant, dar şi B.C., patronul unor firme din domeniul videochatului.

Lista milionarilor ar fi mult mai lungă, susţin surse judiciare, existând posibilitatea ca unii să fie trimişi în judecată pentru consum ilicit de droguri.

Conform DIICOT, Florin Vais se ocupă de mai mulţi ani de vânzarea maşinilor de lux, pe care la achiziţia prin intermediul unui prieten din Perugia, Samuel Pop. Acesta ar fi fost furnizatorul de cocaină al lui Vais, Popa fiind în prezent căutat de anchetatori, existând informaţii că ar fi fugit în America de Sud. Florin Vais se afla în vizorul DIICOT Iaşi încă din aprilie 2018, în toată această perioadă, anchetatorii culegând date despre mai mulţi dintre clienţii săi.

„Florin Vais este cunoscut ca fiind o persoană influentă, cu multe legături şi conexiuni atât în mediul de afaceri, cât şi în mediul infracţional. Se află în relaţii cu diferite persoane cunoscute ca făcând parte din cadrul grupărilor de crimă organizatâ în care este respectat şi cunoscut datorită faptului că deţine cocaină de bună calitate“, ne-au precizat surse judiciare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Jasmine Martin
18.02.2020, 14:17:49

Comentariu considerat abuziv.

Basarab Peruca
18.02.2020, 14:21:46

Comentariu considerat abuziv.

Nirolf
18.02.2020, 15:03:59

Democratie , dragostea mea ... Una din marile cuceriri ale capitalismului biruitor a fost lichidarea industriei "energofage" romanesti , instrainarea bogatiilor naturale , jefuirea tarii si dezvoltarea , "industruiei de vdeochatului , jocurilor de noroc si a consumului de droguri , "industriei sexului" si traficului de persoane Omul nou de tip capitalist , analfabet de vocatie si milionar de mana lunga , se rafata in masini de lux si ghiohanuri asortate cu cocaina .

+7 (11 voturi)
Carmen Florea
18.02.2020, 15:13:31

... pe scurt, publicitate cclarilor... Apoi incepeti s-o tocati pe saptamana cu 'CINE ESTE' cclarul cutare sau cutare, mai schimbati 2 propozitii si va prefaceti c-ati mai trantit un harticol de himportanta nationala pt contribuabilii cu 1800 lei salariu ...

+7 (11 voturi)
jean valjean din salajean
18.02.2020, 15:20:24

E mirajul asta al mafiotilor din filme sau reali de afara care la noi inseamna jmekerul suprem toti au masini de min 100k coco si tricouri cu Escobar cocaina Narcos Scarface etc. Toti vor sa fie grei interlopi. Si toti sunt sportivi ratati sau pseudosportivi care s-au bagat la sporturi de contact doar ca sa se bata in cartier pe urma. Pe nici unu nu-l vezi ca vrea sa-si foloseasca creierul toti sunt cu muschii :))

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (25)