Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cum poţi avea un abdomen plat şi o siluetă de invidiat. Exerciţii pe care să le faci de acasă

0
31 May 2020 06:04:05
Autor: Alina Batcu
Foto Pinterest
Foto Pinterest

O siluetă frumoasă poate fi menţinută chiar şi de acasă. Pentru a fi într-o formă excelentă nu este nevoie să mergi neapărat la sală. Cu ajutorul unor exerciţii de fitness şi gimnastică pe care le poţi face acasă vei reuşi să slăbeşti şi să îţi întăreşti musculatura.

Cu toţii ne dorim un abdomen plat, însă uneori nu avem timpul necesar pentru a ajunge la sală. Dacă ai voinţă şi energie, poţi să-ţi lucrezi corpul chiar de la tine de acasă. 
 
Nu contează dacă te antrenezi acasă sau la sală câtă vreme antrenamentul conţine exerciţiile potrivite care să activeze muşchii abdominali şi care ajută la arderea grăsimilor din acea zonă. 
 
Iată câteva exemple de exerciţii pentru abdomen pe care le poţi face de acasă:
 
Abdomene la 90 de grade - Întinde salteaua, pune-te pe spate cu mâinile la tâmple sau în cruce, peste piept. Ridică picioarele la unghi de 90 de grade şi genunchii îndoiţi la 90 de grade. Ridică omoplaţii de pe saltea având muşchii încordaţi. Ridică-te cu ajutorul muşchilor abdominali, nu ai gâtului. Fă 3 serii de câte 15-20 de abdomene, cu pauză de 15-20 secunde între seturi. 
 
Rotaţii de trunchi - Întinde salteaua, pune-te pe spate şi ia o minge medicinală sau o greutate. Pune-te în poziţie de şezut, cu genunchii îndoiţi. Ia mingea sau greutatea în mână şi roteşte trunchiul către stanga sau dreapta. Fă câte 3 seturi de câte 15-20 de rotiri de abdomene, cu pauză de 15-20 secunde între seturi. 
 
Căţărătorul - Din poziţie de flotare sprijină-te în mâini, ţine umerii deasupra palmelor şi du uşor genunchii la piept, ţinând spatele drept şi abdomenul încordat. Alternează şi execută câte 15-20 de repetări pentru ficare parte.
 
Deşi sunt cele mai simple şi eficiente exerciţii pentru abdomen, specialiştii ne recomandă să antrenăm toate grupele de muşchi, iar antrenamentele trebuie să fie însoţite de o alimentaţie echilibrată şi personalizată cu ajutorul unui specialist.
 
De asemenea, există numeroase sesiuni de workout-uri excelente, care te vor ajuta să obţii acel abdomen plat pe care ţi-l doreşti. Astfel, în funcţie de timpul pe care-l ai disponibil şi de intensitatatea la care lucrezi, poţi alege ce workout ţi se potriveşte mai bine.
 
Iată câteva sesiuni de workout-uri disponibile gratuit pe internet:
 
 
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii