Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cum reducem impactul pe care animalul de companie îl are asupra mediului

0
17 May 2018 06:30:48
Autor: Simona Stanciu

Proprietarii de animale de companie ştiu că fie câinii, fie pisicile din casele lor produc foarte multe tipuri de deşeuri.

Există câteva soluţii pentru cei care îşi doresc ca amprenta asupra mediului a animalelor de companie să fie cât mai redusă. În ceea ce priveşte hrana acestora, ea este ambalată, de cele mai multe ori, în pungi şi cutii care conţin aluminiu.

O recomandare ar fi să achiziţionaţi hrană în cantităţi mai mari pentru a evita aruncarea mai multor cutii sau plicuri goale. Totodată, sacii mari de hrană pot fi reutilizaţi pentru strtângerea deşeurilor sau depozitarea altor lucruri nefolositoare. Puteţi căuta hrană ambalată în ambalaje sustenabile şi reciclabile.

O altă soluţie, în ceea ce priveşte hrana este să preparaţi acasă mâncarea animalului de companie, după diverse reţete disponibile online şi după o discuţie cu medicul veterinar. Ecologiştii mai recomandă ca hrana şi apa animalelor să fie servite în boluri şi recipiente din sticlă şi să le evitaţi pe cât posibil pe cele din plastic.

În ceea ce priveşte jucăriile pentru animale, puteţi opta pentru confecţionarea lor acasă din obiecte şi materiale textile uzate. Folosindu-vă creativitatea economisiţi bani şi reduceţi pordusele din plastic prezente în casa voastră.

O altă soluţie pentru reducerea deşeurilor produse de patrupede o reprezintă pungile biodegradabile. Acestea pot fi folosite pentru strângerea mizeriei făcute de câini în parcurile sau aleile dintre blocuri. Totodată, în cazul pisicilor puteţi folosi aşternut bio din coji de nuci, porumb sau hârtie şi celuloză, 100% biodegradabil.

      

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările