Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cum se rezolvă controalele din Poliţia Română. Comisar din IGPR, mituit cu miel şi alcool pentru a închide ochii la ilegalităţile comise de un subaltern

2
24 Dec 2015 11:49:52
Autor: Ionuţ Benea
Iulian Munteanu, şeful Biroului Rutier din Vaslui, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Iulian Munteanu, şeful Biroului Rutier din Vaslui, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Un comisar şef din cadrul IGPR şi şeful Biroului Rutier Vaslui îşi vor petrece Crăciunul în spatele gratiilor după ce Curtea de Apel a decis, definitiv, ca cei doi să fie arestaţi pentru 30 de zile într-un dosar de corupţie.

Curtea de Apel Iaşi a decis, definitiv, ca cei doi să fie arestaţi pentru 30 de zile într-un dosar de corupţie. 
Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, ieri după-amiază, ca şeful Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, să rămână în arest preventiv. Acesta, alături de un coleg, Mihai Axente, au fost reţinuţi în urmă cu câteva zile de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi. 

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2013, Iulian Munteanu ar fi determinat mai mulţi agenţi să aplice sancţiuni mai blânde sau chiar deloc în cazul anumitor şoferi. 

„În unele situaţii, inculpatul Munteanu Iulian a pretins de la conducătorii auto favorizaţi, foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul (baterie auto, lemne de foc, 12 metri cubi de scândurăă la preţ redus pentru acoperişul unui imobil aparţinând unui superior de-al său, 400 de bucăţi de scândură cu model) şi, totodată, i-a determinat pe subordonaţi săăfalsifice procesele verbale de constatare, în unele situaţii chiar prin suprascriere, pe baza cărora s-a stabilit natura sancţiunii”, au explicat procurorii DNA Iaşi. 

Aceştia au mai arătat că Munteanu ar fi denturat realitate într-un proces verbal privind un accident rutier sau că ar fi determinat şeful unei instituţii din Vaslui să trimită utilaje de deszăpezire la proprietatea sa sau a unei cunoştinţe. 

Anchetatorii au mai precizat că cea de-a doua persoană arestată, Mihai Axente, este comisar-şef în cadrul Poliţiei Române şi ar fi primit de la Iulian Munteanu, în primăvara acestuia an, carne de miel şi băuturi alcoolice pentru a nu constata neregulile de la Biroul Rutier Vaslui. În acest dosar, DNA mai cercetează alţi doi poliţişti rutieri de la Vaslui. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
24.12.2015, 15:12:54

O mustrare ...o " mutare " disciplinara ... eventual taiat 10 % din salariu pe 3 luni ... Oare cum le-ar fi daca le-am taia/ anula ...contributia la pensie ..pe toata perioada lucrata ca politisti ???? :))))) Si binenteles ...sa le fie confiscate bunurile / proprietatile .... Ar incepe sa se gandeasca viitorii potentiali corupti ...de foarte multe ori inainte de a incepe cariera ? Nu-i asa ??? :)))

fanel orzaru
24.12.2015, 19:02:30

Lupul in blana de oaie. P.P. Carp in consiliul de coroana ii rspundea majestatii sale regele Carol I cand suveranul l-a intrebat despre coruptia demnitarilor. " MAJESTATE ORI MARITI CIOLANUL, ORI ALUNGATI HAITA". Cand te gandesti ca acesti indivizi beneficiaza de pensii speciale, pentru ce ?. In momentul de fata politia este o cangrena sociala, o tumoare maligna care trebuie extirpata, rapid pentru a nu compromite si tesutul sanatos. O reforma prin indepartarea rebuturilor trebuia sa inceapa ieri, azi sau maine e prea tarziu. Decat 20 corupti, mai bine un politist integru. Poate guvernul, caci actuala turma parlamentara este total incapabila si oricum, e la fel de corupta.