Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cum trebuie îngrijite plantele de casă pe caniculă. Tipul de ghiveci care răcoreşte florile expuse temperaturilor foarte mari

0
19 Aug 2017 04:08:10
Autor: Simona Stanciu
Plantele trebuie ferite de soare FOTO Arhivă
Plantele trebuie ferite de soare FOTO Arhivă

Zilele toride de vară reprezintă pentru plantele pe care le ţinem în ghivece adevărate teste de rezistenţă. Un designer floral din Iaşi a subliniat câteva reguli de urmat pentru a trece cu bine de perioada verii.

Temperaturile ridicate din perioada estivală nu sunt benefice plantelor de apartament. Iulia, o tânără care deţine o florărie în Iaşi, a explicat că, pentru a ajuta florile să treacă de zilele toride, este necesar în primul rând să le ferim de lumina directă a soarelui.

„În niciun caz nu le lăsaţi în geam, cu expunere directă la soare. Indicat este să le puneţi în cea mai răcoroasă cameră din locuinţă“, a punctat florăreasa.


În ceea ce priveşte momentul în care ar putea fi udate, Iulia spune că cel mai bine este să fie udate dimineaţa, dar dacă ele rămân fără apă, în funcţie de tipul de plantă, ar putea fi udate şi seara. Nu folosiţi apă foarte rece şi încercaţi să nu udaţi şi frunzele, dacă puneţi apă seara. Totodată, specialiştii mai recomandă ca florile să fie aşezate în ghivece din lut, pentru că nu se încălzesc la fel de tare ca cele din plastic. Un alt truc ar fi ca ghivecele florilor să fie aşezate în recipiente mai mari, deschise la culoare.

Mai este recomandat ca, pentru a evita deshidratarea plantelor, să se acopere pământul din ghiveci cu un strat de scoarţă de copac sau coji de nucă, care menţin umiditatea din ghiveci mai mult timp, iar pământul de la suprafaţă se va usca mai greu.

Potrivit Iuliei, cele mai rezistente plante în această perioadă sunt plantele suculente şi cactuşii, care sunt adaptate la temperaturi ridicate.

Citeşte şi:

Sfaturi de la economiştii Băncii Mondiale pentru a supravieţui în era digitală: „Accesul la internet nu este de ajuns“ 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările