Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Declaraţie şoc în dosarul prefectului de Iaşi acuzat de luare de mită

0
22 Sep 2011 06:09:00
Autor: adevarul
Radu Prisăcaru
Radu Prisăcaru

Vărul lui Cristian Maftei, omul de afaceri acuzat de fapte de corupţie, a susţinut ieri în faţa judecătorilor că acesta i-a dat bani pentru teren Norinei Forna. Procesul în care este judecat şi prefectul Radu Prisăcaru s-a amânat pentru luna octombrie.

Ciprian Ghergheşanu a fost audiat ieri în dosarul în care Radu Prisăcaru este acuzat de luare de mită. Bărbatul a susţinut că în luna august 2006 s-a întâlnit cu vărul său Cristian Maftei la restaurantul Barbarosa. "Maftei avea într-o sacoşă nişte bani şi s-a apucat să-i numere. L-am întrebat ce face cu ei şi mi-a spus că vrea să ia un teren pentru părinţii săi. Mi-a spus că este vorba despre 25.000 de euro", a declarat Ghergheşanu în faţa Curţii de Apel Iaşi.

Citiţi şi:

Bătaie de joc: Dosarul prefectului de Iaşi a fost trimis a patra oară la Curtea Constituţională

Procesul prefectului de Iaşi va fi reluat


Acesta l-ar fi dus pe omul de afaceri până la un cabinet stomatologic. Acolo omul de afaceri i-ar fi dat banii Norinei Forna, decanul Facultăţii de Stomatologie din cadrul Universităţii „Gr. T. Popa".  „După poza din ziare, am constatat apoi că Norina Forna era femeia care se întâlnise cu domnul Maftei. Am o memorie vizuală bună şi nu am dubii", a menţionat Ghergheşanu.

După audierea martorului procesul a fost amânat pentru luna viitoare pentru că nu a venit rezultatul expertizei interceptărilor făcute de anchetatori. La sfârşitul lunii august 2006, prefectul Radu Prisăcaru a fost arestat de DNA pentru că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 pe care urma să le primească Norina Forna. Alături de el au fost ridicaţi şi şeful Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Flavius Ioniţă, omul de afaceri Cristian Maftei şi avocatul Toni Baltag. Cei patru au fost arestaţi o lună, iar la sfârşitul anului 2006 au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la luare de mita.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările