Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Deputat PNL, despre noul partid AUR din Republica Moldova: „Oamenii să ştie că este o grupare de factură neofascistă“

6
7 May 2021 15:08:42
Autor: Alina Batcu
Alexandru Muraru, deputat PNL   FOTO Arhiva personală
Alexandru Muraru, deputat PNL   FOTO Arhiva personală

Deputatul liberal subliniază că încercarea AUR de a accede în Parlamentul Republicii Moldova e o „tentativă de a vulnerabiliza mediul politic de peste Prut”.

UPDATE În replică, AUR a transmis următoarele:

1.Domnul Alexandru Muraru denunţă fapte care nu există. Este de domeniul evidenţei că şia făcut o obişnuinţă din a profera, în mod programatic, atacuri furibunde asupra singurului partid ce reprezintă în mod autentic vocea şi aspiraţiile naţiunii române. O conduită incalificabilă şi dezonorantă pentru un reprezentant al guvernului României şi care nu îşi poate avea obârşia decât într-un context nefavorabil interesului românesc.

2.Îi cerem public domnului Alexandru Muraru să-şi retragă cu celeritate afirmaţiile mincinoase pe care le colportează în spaţiul public în mod programatic, potrivit agendei grupurilor de interese din care face parte. Acţiunile dumisale reprezintă o jignire la inteligenţa românilor şi un pericol real pentru democraţia din România.

3.Îi cerem public domnului Alexandru Muraru să-şi dezvăluie sursele care-i servesc punctajul pentru acţiunea de kompromat la adresa Alianţei pentru Unirea Românilor, o practică de extracţie bolşevică continuată de KGB şi, iată, aplicată de un demnitar al statului de drept din ţara noastră. Acelaşi demnitar care face apologia Armatei Roşii de Ziua Veteranilor Români morţi pe câmpul de luptă în Crimeea, la Stalingrad, la Cotul Donului. România este astăzi o ţară europeană şi deţine un rol major în aşezarea geopolitică a structurilor euro-atlantice; practicile şi simpatiile sovietico-rusofile nu-şi mai pot găsi locul în spaţiul românesc.

 

4.Acţiunile înfăptuite ani de-a rândul în folosul unirii tuturor românilor au fost fundaţia care a dat naştere forţei noastre politice pe care electoratul a consacrat-o prin vot democratic şi pe care o susţin din ce în ce mai mulţi români care aspiră la o Românie suverană şi demnă.

5.În singurul discurs al său de la tribuna Parlamentului, adevărat testament pentru România, Regele Mihai ne-a transmis un îndemn sacrosanct: Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Seniorul Corneliu Coposu, un simbol al verticalităţii şi onoarei, ne-a lăsat un alt testament: Integritatea noastră naţională până la frontierele etnice ale neamului românesc este o obligaţie sfântă pentru toţi, este a 11-a poruncă a Decalogului Românesc. Cu aceste gânduri îi asigurăm pe românii de pretutindeni că vom continua neclintiţi misiunea cu care ne-au trimis, prin vot legitim, în Parlamentul României şi celor care ne vor fi alături pentru a deveni o voce la fel de legitimă în Parlamentul Basarabiei de peste Prut.

Ştirea iniţială:

Deputatul PNL Alexandru Muraru face acuzaţii grave la adresa AUR. Liberalul declară prin intermediul unui comunicat de presă emis vineri, 7 mai, că încercarea AUR de a pătrunde în Parlamentul de la Chişinău reprezintă o tentativă de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova. 

Deputatul liberal consideră că „izolarea AUR peste Prut şi neasocierea cu această formaţiune extremistă reprezintă cele mai bune soluţii în actualul context din Republica Moldova”. 
 
Declaraţia liberalului ieşean este făcută în contextul în care copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a anunţat că AUR Republica Moldova va participa în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. 
 
„Anunţul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt încercarea de a crea un nou capitol de destabilizare şi violenţă politică şi simbolică în fragila democraţie de peste Prut. 
 
Adevăratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova. Această formaţiune politică, prin reprezentanţii săi, a alterat democraţia din România, a instigat permanent la ură şi la violenţă, iar de la tribuna Parlamentului s-au făcut declaraţii antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de război”, spune deputatul PNL Alexandru Muraru.
 
În acelaşi context, deputatul Alexandru Muraru acuză că, în România, AUR a adunat un cumul de factori „care să-l scoată în afara legii”. 
 
„Este de aşteptat că acelaşi comportament îl va avea şi peste Prut. Cetăţenii republicii Moldova si autorităţile trebuie să ştie că, în România, AUR nu a avut absolut nicio contribuţie în Parlament, este un partid care se hrăneşte din ură şi care contribuie la destabilizarea societăţii, ceea ce ar servi interesului unor forte din Est”, mai transmite Alexandru Muraru.
 
În încheiere, deputatul Alexandru Muraru acuză că AUR nu reprezintă valorile unionismului. 
 
„În Parlamentul României, reprezentanţii AUR elogiază criminali de război, apologeţi ai antisemitismului, promovează o politică discriminatorie şi homofobă. Republica Moldova este cel mai important proiect al României în privinţa politicii externe. Republica Moldova trebuie sprijinită să îşi construiască, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline în UE.
 
Statul român îşi doreşte ca cetăţenii Republicii Moldova să sprijine forţele democratice, europene care au ca obiectiv şi susţin un viitor european pentru Republica Moldova. 
 
România a fost singura ţară care a sprijinit Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19, un gest de solidaritate profundă. Guvernul României a acordat Republicii Moldova, cu titlu gratuit, un ajutor umanitar de 140.000 doze de vaccin împotriva COVID-19. 
 
Republica Moldova are nevoie în acest moment de sprijin real, consistent şi clar în privinţa dezvoltării şi integrării europene, nu de partide care duc de fapt o politică a instigării la ură, a violenţei şi extremismului”, conchide liberalul Muraru.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

m wakki
7.05.2021, 15:26:31

HAUR de oriunde ar fi sunt creația rușilor, primesc ordine de la mascva

+5 (11 voturi)
Jed Einstein
7.05.2021, 15:56:17

ce ar trebui sa insemne neofascism?

-12 (16 voturi)
m wakki
7.05.2021, 16:08:47

uită-te la stăpânul tău putler dacă vrei să vezi ce înseamnă neofascism

+8 (14 voturi)
Burci Puşcăriaşul
7.05.2021, 15:41:20

Ăsta e gunoiul de Muraru, fosta slugă a lui Relu Fenechiu. Ce poți să ceri e la el?

-12 (20 voturi)
bovis al IIIlea
7.05.2021, 15:55:59

PNL E O BANDA DE SLUGI ALE MULTINATIONALELOR, PSD SUNT MAFIOTII DIN STRUCTURI.

-9 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările