Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Doi alpinişti ieşeni au plecat să cucerească cel mai înalt vârf din Africa FOTOGALERIE

0
1 Oct 2012 05:20:00
Autor: adevarul
Dragoş Nica (stânga), alături de Ludovic Vieru, în timpul unei expediţii din 2007, în munţii Atlas
Dragoş Nica (stânga), alături de Ludovic Vieru, în timpul unei expediţii din 2007, în munţii Atlas

Profesorul Dragoş Constantin Nica de la Facultatea de Geogrrafie a Universităţii „Cuza" împreună cu prietenul său Ludovi Vieru s-au îndreptat sâmbătă seara, 29 septembrie, spre masivul Kilimanjaro.

Pasionaţi de munte şi cunoscuţi în Iaşi pentru expediţiile numeroase şi riscanete pe care le-au realizat începând cu 2007, alpiniştii Dragoş Constantin Nica şi Ludovic Vieru s-au dus să cucerească muntele Kilimanjaro din nord-estul Tanzaniei, care include cel mai înalt vârf din Africa, Uhuru Peak de 5.895 de metri.

„Noi realizăm astfel de expediţii în fiecare an, suntem pasionaţi de munte. Expediţia va dura aproximativ o săptămână, dar ne vom întoarce acasă pe 16 octombrie", spune profesorul Dragoş Nica.


Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a-i vedea pe cei doi alpinişti în expediţii

Şi provocarea nu se opreşte aici. Temerarii ieşeni vor să poposească în tribul Masai Mara, un popor care se ocupă cu păstoritul şi care trăiesc la poalele masivului Kilimanjaro. Pregătirile pentru această expediţie au început de câteva săptămâni. „Am făcut mai multe vaccinuri împotriva bolilor tropicale pe care le-am putea lua de acolo, cum ar fi febra galbenă", mai spune Dragoş Nica.

Au dus steagul ţării pe cel mai înalt vulcan din Iran

Alpiniştii ieşeni au început să facă expediţii împreună din 2007, prima reprezintând ascensiunea celui mai înalt vârf al nordului Africii, Djebel Toubkal din Maroc de 4.167 de metri, situat în munţii Atlas. Cea mai mare realizare a celor doi a fost expediţia din 2008, când au urcat pe vârful Damavand din Iran, 5.671 metri, cel mai înalt vulcan din Asia. Temerarii au fost fost susşinuţi de municipalitate, acţiunea lor fiind inclusă sub sigla „Iaşi 600". Au arborat atunci tricolorul românesc şi însemnele „Iaşi 600".

Dragoş Nica „Nu pot sta mult timp departe de munte“

Anul trecut au avut ca obiectiv ascensiunea unui munte reprezentativ pentru Turcia (Kakcar Dagi -3937 metri), Armenia (Aragats - 4090 metri) şi Georgia (Kazbek - 5033 metri). În plus, au mers şi într-o zonă de conflict, Republica Nagorno-Karabakh, un loc foarte puţin vizitat de români.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările