Iaşi

articolul anterior articolul urmator

El are 29 de ani, ea are 15 ani: „Dacă mă leagă, tot împreună rămânem!“

0
11 Mar 2010 12:35:33
Autor: adevarul
Florin Ifrim riscă să stea un an departe de Mihaela şi copilul lor, Emanuel
Florin Ifrim riscă să stea un an departe de Mihaela şi copilul lor, Emanuel

Pentru că iubita şi totodată mama copilului său avea doar 13 ani când au început să trăiască împreună, Florin Ifrim (29 de ani) riscă să ajungă la puşcărie.

Florin (29 de ani) şi Mihaela (15 ani) Ifrim din Lunca Cetăţuii trăiesc de aproape trei ani o iubire interzisă din care a rezultat un băieţel, Emanuel, acum în vârstă de un an şi patru luni. 
Chiar dacă au o casă sărăcăcioasă, iar Florin lucrează de dimineaţa până seara, cei doi tineri spun că sunt fericiţi. Singurul lucru care le ameninţă liniştea este o decizie a Judecătoriei de acum câteva zile, prin care tânărul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că s-a culcat cu mama copilului său când aceasta avea puţin peste 13 ani.

„Mihaela încerca să scape de părinţi“
Florin şi Mihaela s-au întâlnit pe stradă, în Lunca Cetăţuii. „Mi-a plăcut imediat de ea şi, după ce am mai vorbit de câteva ori, i-am propus să fim împreună. Era destul de dezvoltată şi nu mi-a trecut niciodată prin gând că ar fi minoră. Am aflat prea târziu că avea 13 ani“, îşi aminteşte Florin. Tânăra a fost de acord imediat să trăiască cu el, păstrând însă cu grijă secretul vârstei. „Nu i-am spus pentru că îmi doream să plec din casa părinţilor, care beau şi se băteau. În plus, fiind cea mai mare dintre cei opt fraţi, mereu am fost nevoită să am grijă de ei“, povesteşte Mihaela. Aşa că tânăra s-a gândit că i-ar fi mult mai uşor să aibă grijă doar de propriul copil şi de gospodăria ei. Idila dintre cei doi şi, implicit sarcina fetei, au ajuns la urechea unui asistent social de la centrul de zi unde mergea tânăra în fiecare zi după şcoală.

„Turnaţi“ de un asistent social
„Mi-au făcut nişte analize şi au văzut că sunt însărcinată. O asistentă de acolo a făcut apoi sesizare la Poliţie“, povesteşte Mihaela. Pentru Florin era deja prea târziu să mai dea înapoi. În plus, gândul că va fi tată alături de femeia iubită i-a dat curaj. „Mi-e frică de faptul că, dacă voi fi închis, ar putea face vreo prostie în lipsa mea“, spune cu îngrijorare Florin. Mihaela însă este decisă să lupte pentru familia ei.


„Îl voi aştepta şi voi încerca să-mi cresc copilul cu ajutorul rudelor“, speră tânăra. În septembrie, Mihaela va împli 16 ani. Dacă va fi liber atunci, Florin vrea să se căsătorească legal cu ea, mai ales că tatăl fetei i-a anunţat că-şi va da acordul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările