Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Epopeea Spitalului Modular de la Iaşi. Scrisoare deschisă, cu acuzaţii grave, către procurorul general

1
29 Jul 2021 15:50:44
Autor: Alina Batcu
Spitalul Mobil de la Leţcani, Iaşi   FOTO Andrei Luca
Spitalul Mobil de la Leţcani, Iaşi   FOTO Andrei Luca

Unitatea medicală de la Iaşi a stat mai mult închisă decât deschisă. A primit doar 70 de pacienţi. Deputatul ieşean Alexandru Muraru cere urgentarea anchetei în cazul achiziţiei spitalului.

Epopeea Spitalului Modular de la Iaşi continuă. Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, cere, într-o scrisoare deschisă adresată procurorului general al României, urgentarea anchetei în cazul achiziţiei spitalului mobil de la Leţcani de către fosta conducere a Consiliului Judeţean Iaşi.
 
Liberalul spune că au rămas şi astăzi întrebări fără răspunsuri cu privire la achiziţia acestei unităţi medicale. 
 
„(...) mă adresez dumneavoastră invocând principiul unei anchete cu celeritate, având în vedere că, la acest moment, este înregistrată la DNA – Structura Centrală o sesizare privind modul în care s-a făcut achiziţia acestui spital, respectiv diferenţa de preţ a ofertei între ce primise iniţial un intermediar originar din Republica Moldova şi preţul cu care s-a semnat contractul cu o firmă din Turcia”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Alexandru Muraru.
 
De asemenea, deputatul susţine că spitalul mobil a pus în funcţiune cu întârziere faţă de data stabilită, dar că şi în aceste condiţii au existat grave disfuncţionalităţi la nivelul instalaţiilor şi dotărilor.
 
„Toate aceste disfuncţionalităţi au fost confirmate de autorităţile care au gestionat spitalul modular cât şi de instituţiile guvernamentale care au efectuat verificări. Sub rezerva acestor aspecte, considerăm că viaţa pacienţilor care au fost internaţi aici, cât şi a celor care nu au putut beneficia de serviciile acestei unităţi medicale pe perioada nefuncţionării a fost pusă în pericol, cu preţul lipsei de profesionalism şi răspundere de care s-a dat dovadă în procedura de achiziţie.
 
Cel mai probabil, vieţi omeneşti au fost pierdute, iar alte persoane au rămas cu sechele grave pentru că nu au putut beneficia de serviciile acestui spital COVID în plină pandemie”, afirmă deputatul liberal Alexandru Muraru.
 
Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi,  a fost închis în luna februarie a acestui an pentru că era frig. La momentul respectiv, se spunea însă că va sta închis doar pentru o scurtă perioadă de timp pentru igienizare. Nici până în acest moment nu a mai fost deschis.
 
Spitalul are 250 de locuri, dar nu au fost folosite niciodată mai mult de 70. Spitalul trebuia să fie folosit pentru tratarea cazurilor de covid, pentru pacienţi din toată zona Moldovei. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ana Maria Popescu şi-a recunoscut greşeala: „Îmi cer scuze pentru gestul nepoliticos“. Mesajul ei integral
 
Directorul CFR Călători, după ce 30 de copii au stat blocaţi 8 ore în tren: De ce mă întrebaţi pe mine? Vor primi apă când ajung la Bucureşti

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

marinescu nick
29.07.2021, 15:59:07

Domnule deputat,ia intrebati-l si pe vajnicul luptator pt buzunarul propriu de la Neamt,miticul Arsene,cum a dta 3,5 milioane de euro din banii nemtenilor pentru o gluma proasta din carton presat? Cum si-a bagat in buzunar o spaga zdravana ? De ce mai sunt cei 2,el si Popa,liberi???? De ce????Cea mai mare bataie de joc la adresa locuitorilor din cele 2 judete,pe fata!!!!

+1 (1 vot)
Modifică Setările