Eşecul halucinant al unui proiect de 1 milion de euro. Managerii n-au reuşit să găsească în Iaşi programatori dispuşi să muncească pe 2.200 de euro lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Nera Computers SRL ar fi trebuit să implementeze un proiect de cercetare de 4,1 milioane de lei prin Programul Operaţional de Competitivitate 2014-2020, însă nu a putut să-l ducă la bun sfârşit.

Potrivit raportărilor făcute pe Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, compania ieşeană Nera Computers a reziliat un contract de 4,1 milioane de lei cu finanţare europeană. Motivul invocat de reprezentanţii companiei viza faptul că nu s-a reuşit contractarea de personal calificat pentru dezvoltarea unei soluţii IT de protejare a confidenţialităţii datelor de pe dispozitivelor mobile.

„Noi am avut prinşi 2.200 euro net/lună pentru programatori şi ne trebuiau resurse umane pe Android şi iOS, iar în şase luni nu am reuşit să-i recrutăm. Pentru faptul că nu i-am găsit, noi am gândit atunci că nu vor să vină din cauza localizării firmei prea departe de Palas, în zona Antibiotice. Între timp, ne-am mutat, dar nu am mai vrut să ne asumăm riscurile proiectului pentru că aveam nişte indicatori de performanţă timp de trei ani, şi negăsind oamenii, am dat banii înapoi. Aceasta a fost cauza: factorul uman“, a declarat administratorul firmei, Andrei Oriţa, citat de Ziarul de Iaşi. Acesta a precizat pentru aceeaşi sursă că posturile care nu au putut fi ocupate erau echivalentul celor de cercetători.

Compania este înfiinţată din 2002, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 25,7 milioane de lei.

Iaşiul este unul din polii regionali de dezvoltare în IT, alături de Cluj şi Timişoara, iar forţa de muncă în domeniu este foarte greu de găsit şi este menţinută cu eforturi mari.

Potrivit unui top publicat recent de KeysFin, la nivel geografic, cele mai mari afaceri au fost realizate, în 2017, de firmele din Bucureşti-Ilfov (3 miliarde euro), Cluj (723 milioane euro), Iaşi (223 milioane de euro), Timiş (190 de milioane de euro) şi Braşov (152 de milioane de euro). Experţii aceleiaşi companii au mai transmis că ,,cele mai mari creşteri de profit, din punct de vedere al marjei nete, le-au înregistrat microîntreprinderile, de aproape 26%, acestea raportând şi unul dintre cele mai ridicate niveluri de rentabilitate a capitalurilor din economie: aproape 58%”.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite