Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Fetiţă de opt ani din Iaşi dată dispărută, găsită după căutări de amploare VIDEO

0
29 Jun 2021 16:03:48
Autor: Alina Batcu
FOTO IPJ Iaşi
FOTO IPJ Iaşi

Minora a dispărut luni, 28 iunie, de acasă. Potrivit reprezentanţilor IPJ Iaşi, fata a fost găsită marţi dimineaţa, 29 iunie, într-un canton dintr-o pădure. În acest caz, DGASPC demarează o anchetă.

Fetiţa de opt ani care a dispărut luni, 28 iunie, de la domiciliul părinţilor, dintr-o localitate din comuna ieşeană Dagâţa, a fost găsită în cursul zilei de marţi, 29 iunie, la un canton dintr-o pădure, fiind demarate anchete de către reprezentanţii Poliţiei şi ai Protecţiei Copilului pentru a afla cum a dispărut aceasta de acasă.
 
După sesizarea dispariţiei fetei, a fost demarată o acţiune de căutare la care au participat 70 de persoane şi poliţişti din Iaşi şi Neamţ, pompieri, jandarmi şi voluntari. 
 
Căutările s-au făcut şi cu ajutorul unui elicopter şi a unei drone.
 
Potrivit reprezentanţilor IPJ Iaşi, fata a fost găsită marţi dimineaţa, 29 iunie, într-un canton dintr-o pădure.
 
„La căutările efectuate în cursul zilelor de 28 şi 29 iunie şi în cursul nopţii de 28 spre 29 iunie, au participat aproximativ 70 de persoane, poliţiştii ieşeni beneficiind de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Neamţ, al jandarmilor, pompierilor, voluntarilor, precum şi al membrilor unor asociaţii care au participat cu autovehicule adaptate pentru căutări în zone împădurite şi accidentate. De asemenea, în scopul găsirii minorei, zona de interes a fost survolată cu un elicopter şi cu o dronă, iar la căutări au fost folosiţi un câine de urmă din cadrul IPJ Iaşi şi un câine de căutare în medii naturale de la IPJ Neamţ’, spun reprezentanţii IPJ Iaşi.
 
Sursa video: Facebook/Atenţie Poliţia Iaşi
 
După ce a fost găsită, copila a fost dusă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi pentru evaluarea şi consiliere, urmând a fi dispuse măsuri, în funcţie de cele constatate.
 
„Cazul a intrat în atenţia asistenţilor sociali ai DGASPC Iaşi. Se pare că istoricul familial presupune forme de abuz şi neglijare. În cursul zilei de mâine o echipă de asistenţi sociali şi psihologi din cadrul DGASPC Iaşi se va deplasa la faţa locului pentru a evalua situaţia familială. În măsura în care vom constata că aceşti copii au fost supuşi unor forme de abuz sau neglijare vom lua măsurile impuse de lege”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Final nefericit în cazul copilului înecat şi readus la viaţă după o oră de manevre de resuscitare
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările