Iaşi

articolul anterior articolul urmator

FIT, un nou festival de teatru la Iaşi. Festivalul Teatrelor Independente (FIT) este susţinut de UNITER

1
8 May 2019 13:22:48
Autor: Ramona Iacobuţe

În luna mai, în Iaşi debutează un nou festival de teatru, Festivalul Teatrelor Independente (FIT). Spectacolele se vor juca atât în aer liber, cât şi în locaţii neconvenţionale şi în sălile Ateneului din Iaşi.

În perioada 9–12 mai 2019, va debuta la Iaşi un nou festival de teatru, Festivalul Teatrelor Independente (FIT), organizat la iniţiativa Ateneului din Iaşi. Cu peste 120 de participanţi din Bucureşti, Bacău, Oradea, Sibiu, Constanţa, Turda şi Iaşi, FIT 2019 promite "să aducă bucurie spectatorilor, prin punerea în scenă a 14 spectacole de comedie, unul mai antrenat şi mai incitant decât altul". 

Spectacolele vor fi susţinute pe Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în Piaţa Palatului în Pavilionul Ateneului din Iaşi, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” şi la Pizzeria Alila. Organizatorii au inclus în agenda festivalului atât spectacole pentru adulţi, cât şi pentru copii, evenimentele pentru cei mici fiind programate dimineaţa. Detalii găsiţi pe site-ul FIT

„Un astfel de proiect lipsea din programul local al festivalurilor, iar maniera în care Iaşul sprijină şi promovează teatrele româneşti independente, formate doar din actori profesionişti, demonstrează că oraşul nostru este o veritabilă Capitală Culturală a României”, a precizat Adi Afteni, directorul Festivalului Teatrelor Independente.

FIT 2019 este susţinut şi de UNITER. Pe 7 mai 2019, UNITER a publicat lista proiectelor care vor primi finanţare pe parcursul anului 2019 din fondurile de Timbru Teatral, iar proiectul de la Iaşi este inclus pe această listă.

Biletele pentru FIT pot fi achiziţionate de pe site-ul www.ateneuiasi.ro, sau de la casieria Ateneului Naţional din Iaşi, în intervalul orar 10.00 – 16.30.

Mai puteţi citi:

INTERVIU Oltiţa Cîntec, despre Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi: „Criticul de teatru e un spectator, unul profesionist”

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cel Mare Scarambeu
8.05.2019, 13:37:07

Bai nene,e vorba despre teatru sau despre circul ala facut de PSD???Sau poate e vorba despre un cros cu public in care PSD-istii sa fuga de sa manance pamantul si poporul sa-i aplaude cu huiduieli.

-1 (1 vot)