Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Focar de coronavirus la o firmă de construcţii din Iaşi. 21 de vietnamezi, diagnosticaţi cu COVID-19

1
19 Sep 2020 15:23:07
Autor: Alina Batcu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Toţi cei 21 de angajaţi vietnamezi sunt internaţi în spital. Directorul companiei a precizat că această situaţie nu va afecta lucrările derulate în municipiul Iaşi.

Compania de construcţii Conest Iaşi are angajaţi 52 de muncitori vietnamezi, 21 dintre aceştia au fost confirmaţi pozitiv la testul cu noul coronavirus. 
 
Potrivit unui comunicat de presă emis de conducerea companiei, toţi cei 21 de angajaţi vietnamezi sunt internaţi în spital.
 
„Cei 21 de muncitori depistaţi pozitiv au fost izolaţi iar în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecţioase au fost internaţi la Spitalul CFR. Conducerea companiei ţine permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR şi, potrivit lor, angajaţii depistaţi pozitiv au forme uşoare ale infecţiei cu COVID-19”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.
 
Potrivit sursei citate, testele au fost efectuate la iniţiativa companiei care încă din luna martie a luat măsuri de protecţie împotriva infecţiei cu COVID-19.
 
Ceilalţi 31 de angajaţi vietnamezi testaţi negativ au fost relocaţi într-un spaţiu sigur din punct de vedere sanitar. 
 
„Muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevăzute de legislaţie şi a pus la dispoziţia tuturor angajaţilor materiale de protecţie: măşti, mănuşi şi dezinfectant. Cei 52 de angajaţi vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani”, a adăugat directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.
 
Conducerea companiei a precizat că această situaţie nu va afecta lucrările derulate în municipiul Iaşi.
 

Vă mai recomandăm şi:

 
Nu e glumă! Firea condiţionează participarea la dezbateri de prezentarea testelor antidrog şi COVID-19 la zi ale contracandidaţilor
 
FOTO VIDEO Cum a căzut o sexagenară în capcana unui obsedat sexual. Femeia i-a trimis poze cu ea dezbrăcată, iar el a stors-o de bani ca să nu le publice
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
19.09.2020, 16:21:07

Breeee ....când identificați focare de corupție .. de ce nu procedați la fel cu " infectații " de corupție ????? De ce nu izolați instantaneu tot cuibarul ?

Modifică Setările