Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Fost primar ieşean condamnat pentru furtul a două bidoane, deşi ar fi luat şi alte bunuri din Primărie

0
16 Mar 2021 14:40:24
Autor: Alina Batcu
Gheorghe Milia, fostul primar al Comunei Butea din Iaşi     FOTO Facebook/Partidul Naţional Liberal Iaşi
Gheorghe Milia, fostul primar al Comunei Butea din Iaşi     FOTO Facebook/Partidul Naţional Liberal Iaşi

Fostul primar al comunei Butea din Iaşi a fost acuzat că, după pierderea alegerilor locale din 2016, a plecat din funcţie cu tot cu bunuri din proprietatea Primăriei. Curtea de Apel Iaşi a dat sentinţa definitivă.

Două bidoane cu soluţie de curăţenie i-au adus o condamnare definitivă unui fost primar din judeţul Iaşi. Gheorghe Milia, fostul edil al comunei Butea, a fost condamnat pentru o infracţiune pe care a comis-o în 2016, chiar după alegerile locale din acel an. Luni, 15 martie 2021, Curtea de Apel Iaşi a dat sentinţa definitivă. 
 
În 2016, după ce a pierdut alegerile locale, Gheorghe Milia a plecat din funcţie cu două bidoane de 40 de kg, pline cu soluţie de curăţenie, dar şi cu alte bunuri care aparţineau Primăriei Butea, potrivit acuzaţiei iniţiale. 
 
În luna august a anului 2016, poliţia din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, a fost sesizată că Milia sustrăsese mai multe bunuri, „aragaz, arzător, calculator, laptop şi două bidoane de 40 de litri soluţie curăţenie” aparţinând Primăriei Butea. 
 
Cele două bidoane, în valoare totală de 1.950 lei, au fost date, fără acte, parohiei „Sf. Treime” din localitate. Despre celelalte bunuri însă, procurorii nu au putut demonstra că ar fi fost însuşite de fostul primar, notează Ziarul de Iaşi.
 
Astfel, Gheorghe Milia a fost trimis în judecată în martie 2020 doar pentru cele două bidoane predate parohiei. Judecătorii din Paşcani, judeţul Iaşi, l-au condamnat pe Milia la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. 
 
Totodată, acestuia i s-a interzis ca, timp de un an, să candideze sau să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
 
De asemenea, potrivit sentinţei definitive, Gheorghe Milia va trebui să plătească Primăriei Butea suma de 1.950 de lei, contravaloarea bidoanelor lipsă din gestiune. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

PNL Bucureşti anunţă desfiinţarea unei noi companii municipale: Au comis un adevărat jaf. Salarii de opt ori mai mari decât cifra de afaceri
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările