Fratele luptătorului Cătălin Moroşanu, reţinut de DIICOT într-un dosar despre tranzacţii ilegale cu aur. Milionari în euro celebri, vizaţi de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Moroşan a fost reţinut
Claudiu Moroşan a fost reţinut

DIICOT Iaşi l-a reţinut pentru 24 de ore pe Claudiu Moroşan, au precizat pentru „Adevărul” surse judiciare. Printre persoanele implicate în acelaşi dosar s-ar număra şi afaceristul italian Alessandro Amato, dar şi Marian Mihart, ambii fondatori ai lanţului de magazine Cellini. Cetăţeni de etnie romă din Iaşi au fost de asemenea ridicaţi şi duşi la audieri.

DIICOT a efectuat percheziţii în mai multe locaţii din Iaşi, Vaslui şi Alba în cursul zilei de ieri. În judeţul Iaşi, anchetatorii au descins la Grajduri şi Ciurea, acolo unde au răscolit locuinţele mai multor cetăţeni de etnie romă care ar fi fost implicaţi în acest caz.

E vorba de o reţea care, din 2012 şi până în prezent, ar fi creat un prejudiciu de peste 3 milioane de euro statului român. Peste 30 de persoane ar fi fost implicate în această reţea de-a lungul timpului, multe dintre acestea fiind cetăţeni de etnie romă din Grajduri şi Ciurea.

La reţea ar fi aderat şi Claudiu Moroşan, fratele cunoscutului luptător Cătălin, de asemenea consilier judeţean din partea PNL. Potrivit unor surse judiciare, acesta a fost reţinut în cursul zilei de ieri, alături de alte trei persoane.

Acuzaţiile oficiale sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani sau contrabandă, printre persoanele implicate în dosar fiind Cornel Marcu, Bogdan Stănescu, zis „Cezar“, Daniel Stănescu, zis „Mureş„, Gheorghe Stănescu, Dragoş Stănescu, dar şi cunoscuţii oameni de afaceri Alessandro Amato şi Marian Mihart. Marcu este soţul unei judecătoare din judeţul Alba în timp ce Amato este un italian cunoscut în lumea magazinelor de lux din Bucureşti. Surse judiciare au precizat că acest dosar a fost deschis încă din 2012, el fiind înregistrat la un moment dat şi pe rolul structurii centrale a DIICOT. Acuzaţiile vizează tranzacţii ilegale cu aur şi bijuterii din aur, prejudiciu estimat fiind de peste 3 milioane de euro.

Printre firmele menţionate în dosar se numără SC Marcor Gold, care deţine o bijuterie în Alba Iulia sau SC Sodo Migliori  România, care deţine brandul Cellini, vânzător de bijuterii şi ceasuri de lux. Firma Sodo Migliori România a fost înfiinţată de Alessandro Amato şi Marian Mihart, cunoscuţi ca potenţi oameni de faceri. Alte firme menţionate în dosar sunt Exclusiv Investment, Exclusiv Interna­tional, Tony Gold, Zorzo Printesa, Globus Retro Gold etc.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite