Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Iaşi: „Alba- neagra” cu dosarul basarabeanului care a cerut bani în numele prefectului Tomașeschi

0
28 May 2011 06:39:00
Autor: adevarul
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Dosarul lui Igori Istrati, basarabenul  acuzat că a cerut bani de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă prefectul Dragomir Tomaşeschi, se plimbă între instanţe. Nici bine cauza nu a ajuns la Curtea de Apel că magistraţii au pasat-o din nou la Tribunal.

Judecătorii Curţii de Apel au decis ieri că instanţa nu este competentă să judece cazul avocatului din Chişinău. Luni Tribunalul Iaşi a trimis dosarul la Curtea de Apel din acelaşi motiv. Astfel, Înalta Curte de Casaţie va trebui să decidă cine va judeca până la urmă dosarul.

Procurorii DNA susţin că Igori Istrati a cerut anul trecut de la denunţător 100.000 de euro în două tranşe. „În cursul lunii decembrie 2010, inculpatul Istrati Igori a pretins de la un denunţător 100.000 euro pentru ca, prevalându-se de influenţa sa asupra prefectului judeţului Iaşi, să-l determine pe acesta din urmă să-i elibereze denunţătorului titlul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 37.459,96 m.p., situat în municipiul Iaşi (amplasamentul fostei fabrici „Ţesătura")", se precizează într-un comunicat DNA.

Citiţi şi:

Iaşi: Dosarul basarabeanului care a cerut bani în numele prefectului se mută la Curtea de Apel

Scandal la vârful Prefecturii Iaşi. Şeful instituţiei este acuzat că a cerut şpagă 1,16 milioane de euro

Omul de afaceri ieşean l-a denunţat, iar pe 5 ianuarie 2011 Istrati a fost prins în flagrant de anchetatori în timp ce primea 37.500 de euro. DNA l-a trimis în judecată pe Istrati iar dosarul a ajuns la Tribunalul Iaşi. Luni, avocaţii basarabeanului au invocat o serie de excepţii. Pentru că Istrati ar fi avocat în Republica Moldova s-a cerut ca dosarul să fie trimis la Curtea de Apel Iaşi, iar mandatul de arestare pe numele basarabeanului să fie considerat nul.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările