Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Iaşi: „Avocatul hoţilor” a fost condamnat a treia oară

0
28 Jul 2011 05:07:00
Autor: adevarul
Avocatul Christy Mîrşanu
Avocatul Christy Mîrşanu

Christy Mîrşanu a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Avocatul din Baroul Iaşi a mai fost condamnat de două ori pentru aceeasi infracţiune.

Christy Mîrşanu, supranumit „avocatul hoţilor" a fost condamnat de  Curtea de Apel Iaşi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă. Apărătorul a fost acuzat că de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi primit 45.000 de lei de la o persoană. În schimbul banilor Mîrşanu ar fi promis că intervine pe la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca denunţătorul şi fratele lui să primească pedepse cu suspendare într-un dosar în care erau judecaţi.

Citiţi şi:

"Avocatul hoţilor" a fost trimis în judecată din greşeală

Iaşi:"Avocatul hoţilor" a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare

„În luna octombrie 2009, inculpatul Mîrşanu Christy-Gabriel a pretins de la un denunţător suma de 60.000 lei promiţându-i, în schimb, că va interveni pe lângă judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să pronunţe o hotărâre definitivă prin care denunţătorul şi fratele său să primească o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei", se precizează într-un comunicat al DNA. Din suma cerută Mîrşanu ar fi primit în perioada octombrie- decembrie 2009, în trei tranşe, 45.000 de lei.

Cei doi ieşeni au fost condamnaţi de Tribunalul şi Curtea de Apel Iaşi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor. Cum pe 15 februarie 2010 Curtea Supremă a menţinut sentinţa în cazul celor doi, unul dintre ei l-ar fi denunţat pe avocat.

Mîrşanu a mai fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la 3 ani şi 6 luni pentru trafic de influenţă, iar de Curtea de Apel Ploieşti la 3 ani de închisoare. Sentinţele nu sunt definitive.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările