Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Iaşi: Circul de la Consiliul Judeţean continuă şi la începutul săptămânii

0
28 May 2011 08:12:00
Autor: adevarul
Vicepreşedinţii CJ Iaşi, Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă   FOTO: Florin Chirica
Vicepreşedinţii CJ Iaşi, Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă FOTO: Florin Chirica

Şedinţa de CJ programată pentru luni dimineaţa va începe cu un alt scandal. Consilierii vor reanaliza propunerea de formare a unei comisii care să verifice de ce birourile vicepreşedinţilor au fost dotate cu aparate de interceptare.

UPDATE: Circ penibil la Consiliul Judeţean Iaşi cu scandal şi covrigi

Scandalul de spionaj de la CJ Iaşi ajunge la nepoata preşedintelui Băsescu

Prima încercare de a forma această comisie a eşuat la şedinţa de vineri, atunci când preşedintele Constantin Simirad a suspendat şedinţa, refuzând să dezbată propunerea consilierilor.

„Nu faceţi o anchetă cu salariaţii. Nu supunem oamenii la o comisie de tip KGB care vrea să verifice DNA-ul. Apăraţi interesele a doi vicepreşedinţi acuzaţi de corupţie. Este o prostie pe care nu am mai auzit-o. nu admit aşa ceva pentru nu voi supune instituţia la presiuni", a spus Simirad.

Teoretic, comisia trebuie să verifice contractul dintre CJ şi Direcţia Judeţeană de Pază şi ordine public, să analizeze intrările şi ieşirile persoanelor în CJ de la sfârşitul anului trecut până pe 30 mai.

UPDATE Scandal cu spioni la Consiliul Judeţean Iaşi. DNA revendică microfoanele din perete (FOTO şi VIDEO)

Comisia ar trebui să „solicite informaţii de la personalului CJ şi de la toate persoanele care ar putea oferi indicii privind legalitatea acţiunii de monitorizare şi înregistrare a discuţiilor şi convorbirilor purtate de către vicepreşedinţi“, susţin consilierii.

„Simirad a părăsit şedinţa pentru că nu vrea să afle adevărul. Vom pune acest proiect pe ordinea de zi a şedinţei de luni, exact la început pentru a nu asista la asfel de scenariu", a spus vicepreşedintele Constantin Adăscăliţei.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările