Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Iaşi: Un fost ofiţer de penitenciar este cercetat pentru clonare de carduri

0
7 Jan 2010 23:14:55
Autor: adevarul
Doi dintre membrii reţelei au fost reţinuţi în acesată seară de judecători
Doi dintre membrii reţelei au fost reţinuţi în acesată seară de judecători

Adrian Cojocariu (36 de ani) împreună cu interlopul Bibi Nechita, zis Baciu ar fi finanţat o grupare care sustrăgea bani din conturile unor persoane din Danemarca, Marea Britanie şi Grecia

Fostul ofiţer are interdicţie de a părăsi localitatea, iar Baciu împreună cu interlopul Mihai Cătălin Chitariu au fost arestaţi în această seară, de judecătorii Tribunalului Iaşi, pentru 29 de zile. Potrivit procurorilor, reţeaua de falsificatori era condusă de Bibi Nechita (zis Baciu), în vârstă de 41 de ani, un cunoscut membru al lumii interlope. Acesta împreună cu Adrian Cojocariu, fost ofiţer de penitenciar, ar fi finanţat „deplasările" tovarăşilor lor în vestul Europei şi ar fi plătit şi aparatura electronică necesară pentru clonarea cardurilor. Ajunşi în ţările de destinaţie, ceilalţi membri ai grupării  montau „pisicuţele" pe bancomate şi începeau pânda.

Dispozitivele înregistrau datele de pe cardul clienţilor şi codul PIN. Ulterior, membrii reţelei făceau copii ale cardurilor şi goleau conturile clienţilor. „Clientul meu nu are nicio legătură cu această reţea", a declarat Stelian Boboc, avocatul lui Adrian Cojocariu.

Vestea că Adrian Cojocariu ar avea legătură cu gruparea care clona carduri i-a luat prin surprindere pe foştii săi colegi. „ Era un om liniştit, care îşi vedea de treaba lui. Nu au fost probleme cu el", a declarat comisar şef Marius Vulpe, directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi. Procurorii au dispus ca Adrian Cojocariu împreună cu Andrei Ghiban (zis Chinezu') şi Eduard Găluşcă să nu părăsească localitatea.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările