Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Iaşul vaccinează anti-Covid-19 la foc automat. Unde mai sunt locuri libere

0
20 Jan 2021 17:40:05
Autor: Andrei Luca
Vaccinare la Iaşi / FOTO Antibiotice
Vaccinare la Iaşi / FOTO Antibiotice

Locurile pentru vaccinare în municipiul Iaşi sunt ocupate până la finalul lunii ianuarie. Ieşenii se pot programa în alte localităţi din judeţ, precum Tomeşti, acolo unde, oamenii nu se îngrămădesc la vaccinare.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a început în trombă la Iaşi, ieşenii ocupând toate locurile pentru luna ianuarie. Locuitorii din municipiu care vor neapărat să se vaccineze până la începutul lunii februarie, o mai pot face în alte localităţi din judeţ, la Tg. Frumos, Hârlău sau Tomeşti. 

”Numărul persoanelor care se înscriu pe platformă creşte zilnic. Majoritatea centrelor de vaccinare au programări inclusiv până pe 25 ianuarie, adică până la începutul săptămânii viitoare. În municipiul Iaşi, dar şi în Paşcani, adresabilitatea este la capacitate maximă, atât pentru centrele din unităţile sanitare, cât şi pentru cele puse la dispoziţie de către primării. Toate aceste date sunt într-o evoluţie continuă, sunt volatile. Avem dotarea necesară, personal suficient şi vaccinuri suficiente”, a declarat Lucian Indrei, inspector şef la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. 

Cei mai puţini oameni înscrişi pentru vaccinare sunt în Tomeşti, din cauza unor probleme apărute în weekend la platforma naţională.

Nu există deocamdată sincope în ceea ce priveşte centrele de vaccinare, toate cele 17 aprobate de DSP, funcţionând normal. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a stabilit 17 centre de vaccinare (în total 19 puncte de vaccinare), dintre care 12 centre se află în municipiul Iaşi, iar celelalte 5 centre din judeţ sunt situate câte unul în municipiul Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Podu Iloaiei şi Tomeşti. Toate aceste centre au fost aprovizionate cu materiale, echipamente de protecţie şi truse de urgenţă. Menţionăm că iniţial, la nivelul judeţului fuseseră promise 31 de centre de vaccinare.

Conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 15.651 de vaccinări în judeţul Iaşi. Pe data de 20 ianuarie 2021, în total au fost vaccinate 1976 de persoane. În privinţa reacţiilor adverse la vaccinare, de la începutul campaniei, până în prezent s-au înregistrat 27 de reacţii uşoare.

La ultima raportare, la Iaşi, în 24 de ore, erau înregistrate două decese din cauza coronavirusului, judeţul ajungând la un număr total de 501 morţi, de la începutul pandemiei. În spitalele suport COVID, ieri erau ocupate 343 de paturi, dintre care 37 sunt paturi ATI. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

22 de afgani au ocupat două parcări de pe Autostrada A1. Şoferii uluiţi au chemat Poliţia
 
Cum arăta un bilet de vaccinare din 1906: „Bunica a trecut prin două războaie şi a avut o familie frumoasă”
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările