Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Ieşean pus sub acuzare la Oradea pentru trafic de droguri

0
24 Jul 2011 11:16:45
Autor: adevarul

Dorin Ionuţ Remus Vulpe (35 de ani) este acuzat că făcea parte dintr-o grupare care amenajase în judeţul Mureş trei laboratoare clandestine pentru cultivarea cannabisului, iar o parte din marfă era vândută la Oradea. În urma descinderilor, procurorii au descoperit peste 30 de kilograme de droguri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea susţin că ieşeanul Dorin Ionuţ Remus Vulpe făcea parte dintr-o grupare formată din şapte personae, care se ocupa cu traficul de droguri. Reţeaua era coordonată de Marius Teban (36 de ani) şi Adrian Mărginean (43 de ani), ambii din judeţul Mureş. Vulpe ar fi intrat în legătură cu traficanţii prin intermediul unei personae din Olanda şi ar fi cumpărat droguri în două rânduri de la unul dintre capii reţelei.

Citiţi şi: Judecat pentru trafic de droguri

În decembrie 2010, a cumpărat jumătate de kilogram de cannabis cu 2.600 de euro, iar în februarie 2011 a mai cumpărat încă 800 de grame de cannabis la preţul de 3.200 de euro. Tranzacţiile s-au efectuat în localitatăţile Sângeorgiu de Mureş şi Târgu Mureş. „Acesta recunoaşte că a căutat furnizori de droguri în străinătate, a ţinut legătura cu persoane din străinătate care l-au pus în legătură cu furnizorul din România, a cumpărat, transportat, deţinut şi oferit persoanelor din anturajul său drogurilor de risc", se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Bihor, prin care s-a dispus arestarea lui Vulpe.

Trei sere clandestine amenajate pentru plantarea cannabis-ului

Anchetatorii au descoperit că în perioada martie 2010 - aprilie 2011, membrii grupării au amenajat adevărate sere pentru cultivarea drogurilor în două imobile de pe raza localităţii Târgu Mureş şi într-unul în localitatea mureşeană Ogra. În urma percheziţiilor făcute poliţiştii au descoperit 33 de kilograme de plante de cannabis, care fuseseră cultivate în 600 de ghivece. S-au descoperit de asemenea instalaţii şi aparatură folosite la cultivarea cannabis-ului(ventilatoare, folie izolantă de umiditate, dispozitive reflectorizante de lumină, soluţii fertilizatoare pentru plante, lămpi fluorescente, o trusă specială folosită pentru măsurarea umidităţii, PH-ului şi temperaturii).


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările