Ieşeanul Octav Chelaru premiat la Timishort. Scurtmetrajul său "Ocupat" a fost votat cel mai bun film românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul scurtmetrajului "Ocupat", regizat de Octav Chelaru FOTO Facebook
Afişul scurtmetrajului "Ocupat", regizat de Octav Chelaru FOTO Facebook

Ieşeanul Octav Chelaru şi scurt metrajul său "Ocupat" au luat premiul pentru cel mai bun film românesc la Festivalul Internaţional de Film Timishort.

La cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort, desfăşurată la Timişoara în perioada 15-18 octombrie 2015, un ieşean a strălucit. scurtmetrajul "Ocupat", regizat de Octav Chelaru, a primit premiul pentru cel mai bun film românesc. 

„Ocupat”, scris şi regizat de Octav Chelaru,  îi are în distribuţie pe actorii ieşeni Delu Lucaci, Alex Iuraşcu, Anne-Marie Chertic şi Ionuţ Cornilă şi dezvoltă, timp de 20 de minute, povestea emoţionantă a unei tinere în timpul unei înmormântări, conturând probleme existenţiale profunde. Scurtmetrajul este filmat dintr-un singur cadru secvenţă, în întregime în baie.

Octav Chelaru , născut în 1991, la Piatra-Neamţ,  este regizor şi scenarist. Din 2009, a lucrat la diferite clipuri muzicale, spoturi şi filme experimentale, dar în film a debutat în 2014 cu scurtmetrajul „Fals pozitiv”, bazat pe o experienţă personală legată de un test de sarcină.

Cu „Fals pozitiv” Octav Chelaru a participat la câteva festivaluri şi programe naţionale ca TIFF 2014 – Transilvania Talent Lab, Timishort 2014 – Competiţia naţională, Filmul de Piatră – Selecţia oficială, a fost inclus într-un grup de scurtmetraje româneşti care au fost proiectate în Germania, la „Lunga Noapte a Filmelor Scurte” şi a avut premiera pe data de 30 ianuarie 2015, la FSK Berlin.

În prezent, Octav Chelaru locuieşte în Iaşi şi colaborează cu Lucian Dan Teorodovici la management-ul casei de producţie Doitreizeci.

Am făcut acest film ca un exerciţiu asupra unei teme veşnic prăfuite şi, în acelaşi timp, mereu atrăgătoare: relaţia cu moartea. Cu ajutorul unei echipe care a fost alături de mine trup şi suflet şi al unor actori remarcabili, care în foarte puţină vreme vor concura cu establishment-ul din Bucureşti, am încercat să găsim mijloace de expresie simple şi oneste, în primul rând ca să ne putem încadra în singura de zi de filmare alocată, şi, în al doilea rând, ca să spunem povestea frust şi direct. Restul a fost doar şansă.”, a declarat Octav Chelaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite