Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Incendiu la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. 12 copii, evacuaţi. „Un intubat cu o malformaţie digestivă” FOTO

3
22 Jun 2021 19:27:21
Autor: Alina Batcu, Andrei Luca
Incendiu la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iaşi Foto: Andrei Luca
Incendiu la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iaşi Foto: Andrei Luca

Incediul a izbucnit la corpul B al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, la secţia ATI.  Până la momentul scrierii acestui articol, 12 copii au fost evacuaţi.

 
UPDATE - 20:30 
 
Incediul a fost lichidat. Reprezentanţii UPU SMURD Iaşi spun că pacienţii nu au fost afectaţi de fum sau gaze toxice. 
 
„Evacuarea s-a făcut din motive de securitate, copiii părinţii şi personalul medical care au necesitat evacuare se aflau în altă zonă decât cea afectată, nu au fost afectaţi de fum sau gaze toxice- personalul din clinicile de pediatrie de acolo au efectuat evacuările. Ei se află acum pe etajul I şi IV, care nu sunt afectate de către incendiu, fum sau apa folosită la stingerea incendiului, iar medicii de la SMURD care au intervenit la activarea Planului Roşu fac doar o inventariere a locaţiei.
 
Am avut grijă şi de personalul medical de la spital, împreună cu doamna manager, personalul a fost susţinut, a fost implicat, toată lumea este într-o stare bună, dar emoţional sunt reacţii care se vor linişti în timp. Asistentele au constatat doar că există fum, au găsit locul de unde provenea incendiul, au deconectat sursele de energie, de oxigen şi au evacuat toţi pacienţii cu părinţii şi personalul medical, asistenţi medicali şi infirmiere din zonele respective”, a declarat Diana Cimpoeşu, UPU SMURD Iaşi.
 
UPDATE - 20:00
 
Reprezentanţii UPU SMURD Iaşi transmit că de la etajul doi al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, acolo unde a izbucnit incediul, au fost evacuaţi cinci copii, trei părinţi şi şase cadre medicale. De asemenea, de la etajul trei al spitalului au fost evacutaţi şapte copii, printre aceştia numărându-se şi un pacient intubat, cu o malformaţie digestivă. 
 
 
„Ora anunţării 18.54, ajungere 19.00, lichidaere incendiu ora 19.37 incendiu et. 2 sectia ATI, la spitalul de copii Sf. Maria Iasi, la locul evenimentului s-au trimis 5 ASAS, 2 ASII, 2 ATPVM, 1DESC, 3 EPA, 1 ATA, 1 TIM, maşina medic şef 1 ACPI cu 28 de subof de la Det 1 si Det 2. Din primele informatii au fost evacuate de la et 2 5 copii, 3 parinti si 6 personal medical si de la nivelul et 3 si 7 copii dintre care un intubat cu o malformaţie digestiva şi 4 parinti, 5 cadre medicale, toţi evacuaţi pe et 1 şi 4, in stare stabilă”, transmit reprezentanţii UPU SMURD Iaşi. 
 
FOTO

Ştire iniţială 

 
 
Un incediu a izbucnit marţi, 22 iunie, la secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi. 12 persoane au fost evacuate. Este vorba despre cinci copii, trei adulţi şi patru cadre medicale. 
 
„În această seară (marţi, 22 iunie - n.r.), în jurul orei 19.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, despre faptul că într-un salon al unei unităţi medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, poliţiştii ieşeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situaţiei de fapt. La faţa locului a fost trimis şi un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier in zona”, transmite IPJ Iaşi. 
 
Până la momentul scrierii acestui articol, 12 persoane au fost evacuate. ISU Iaşi transmite că misiunea este în dinamică.
 
„La faţa locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 2 autoscari si 1 cisternă. 
 
Totodata, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD şi 1 unitate de terapie intensiva mobila. 
La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinatati.  Pana la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este in dinamica”, transmite ISU Iaşi. 
 
Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova.
 
Corespondentul „Adevărul” transmite de la faţa locului că accesul presei a fost interzis. 
 
Ştire în curs de actualizare. 
 
VIDEO AICI

Vă recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 face ravagii în creierul multor pacienţi. Un bolnav din trei are probleme neurologice sau psihiatrice
 
Ciudata dispariţie de lângă soţie a unui român, la graniţa slovaco-ungară. „A plecat să cumpere apă şi n-a mai revenit“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

asasinul asasinat
22.06.2021, 19:32:01

multumim vlad voiculescu si shleata usr plus transforma tara in rumegus.

-1 (3 voturi)
Simitis Kostas
22.06.2021, 19:51:27

Dar poate fi mână criminală a Psd ului. Că ei se joacă intenționat cu focul în acțiuni de sabotaj.

+1 (1 vot)
asasinul asasinat
22.06.2021, 19:56:15

zau? nu zicea ciolannis ca au trebuit sa moara 65 de oameni nevinovati la colectiv ca in sfarsit sa aiba el guvernul sau?

-1 (3 voturi)
Modifică Setările