Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Informaţii noi în cazul sinuciderii soţilor Maleon: motivul depresiei puternice a soţiei

0
28 Dec 2017 12:37:56
Autor: Simona Stanciu
Anda şi Bogdan Maleon FOTO Facebook
Anda şi Bogdan Maleon FOTO Facebook

Ce s-a întâmplat exact în casa familiei Maleon în preajma Crăciunului rămâne în continuare un mister, însă noi informaţii vin să creioneze un posibil răspuns.

Până în prezent, procurorii au stabili că ipoteza principală pe care merg este cea de dublă sinucidere în cazul soţilor Anda şi Bogdan Maleon. Potrivit surselor citate de Ziarul de Iaşi, în seara din Ajunul Crăciunului soţii Maleon s-ar fi apucat de împodobit bradul, anchetatorii găsind o parte din globuri lângă pom, iar alte ornamente deja instalate. Totodată, cei doi erau îmbrăcaţi comod, iar paharele luate de anchetatori şi analizele de laborator au stabilit că cei doi consumaseră vin în cantităţi apreciabile.

„În urma finalizării analizelor de laborator s-a stabilit că la momentul decesului femeia avea o concentraţie în sânge de 2,40 grame la mie, iar bărbatul de 1,70 grame la mie“, a declarat Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Procurorii au mai stabili că cei doi s-au sinucis la interval de 2-3 ore, prima decedată fiind Anda Maleon. Ce ar fi îndemnat-o pe femeie să-şi pună capăt zilelor nu se ştie, însă, potrivit Ziarul de Iaşi, cei care fac cercetările în acest caz au aflat că femeia ar fi pierdut o sarcină în cursul acestui an, ceea ce ar fi putut declanşa o depresie puternică.

Pe de altă parte, o prietenă a Andei, citată de Reporteris.ro, a povestit că tânăra nu putea avea copii: „În 2016 îşi făcuse analizele şi reieşea clar că nu putea rămâne însărcinată. Acest lucru a afectat-o treptat-treptat, depresia s-a accentuat mai ales în ultimele luni, din vară, chiar dacă nu prea a lăsat acest lucru să se vadă”.

Totodată, pentru bzi.ro, un prieten al familiei Maleon susţine că Anda a pierdut o sarcină în urmă cu câţiva ani şi că „cei doi îşi creaseră o lume a lor“: „Era o neîmplinire a lor faptul că nu aveau copii, dar ei erau nişte oameni minunaţi, se înţelegeau foarte bine, erau de admirat din punctul acesta de vedere. Se susţineau foarte bine unul pe celălalt. Călătoreau împreuna, aveau o relaţie minunată şi se iubeau foarte mult. Relaţia lor atât de strânsă a dus la crearea unei lumi a lor. Erau foarte apropiaţi unul de altul şi s-au izolat. Au ajuns la faza în care nu mai concepeau viaţa unul fara celălalt. El nu mai avea rude, deci soţia era singura pe care o avea“.

Cei doi soţi au fost înmormântaţi joi, la Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Iaşi

Bogdan Maleon era un apreciat cadru didactic, iar din 2015 era directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi.

Prietenii cuplului găsit fără suflare în casă sunt în stare de şoc: „Au fost nişte oameni cărora le vom simţi lipsa“

VIDEO Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, găsit mort lângă soţie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările