Infractorii au inventat „înşelăciunea Covid-19”. Cum sunt înşelaţi bătrânii de anonimii care sună pe fix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Escrocii care, până acum, au folosit metoda „Accidentul” pentru a obţine bani de la persoanele naive s-au adaptat şi ei la pandemia de Covid-19. Un prim caz a apărut la Iaşi.

 Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi încearcă să identifice un individ care a vrut să păcălească o pensionară profitând de pandemia cu noul tip de coronavirus, oamenii legii având unele indicii că ar mai exista astfel de tentative în judeţ.

Poliţiştii de la Secţia 4 de Poliţie Urbană din Iaşi au în lucru acest dosar, fiind vorba de o sesizare a unei femei de 74 de ani care a fost sunată pe telefonul fix de o persoană necunoscută.

Escrocul a pretins că fiul femeii are nevoie de un aparat de ventilaţie, dar spitalul nu mai are disponibile astfel de aparate, toate fiind folosite la alţi pacienţi în stare gravă. În acest sens, necunoscutul i-a solicitat ieşencei 20.000 lei, bani necesari pentru achiziţionarea rapidă a unui astfel de aparat salvator. Femeia i-a transmis însă apelantului că nu deţine această sumă de bani, iar acesta a încheiat conversaţia. Femeia s-a interesat apoi de fiul ei, după care s-a duus să depună plângere la Poliţie

„În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi tragerii acestora la răspundere penală.

Poliţiştii vă recomandă să nu daţi sume de bani necunoscuţilor, indiferent de pretextul prezentat, şi să sunaţi la Poliţie dacă aveţi suspiciunea că sunteţi victima unei înşelăciuni”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite