Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, la Iaşi: Românii au nevoie de Autostrada Unirii, fără de care Moldova nu va putea recupera decalajul economic

13
24 Jan 2020 13:58:15
Autor: Andreea Unturica, Alina Batcu
Preşedintele Klaus Iohannis la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, de la Iaşi
Preşedintele Klaus Iohannis la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, de la Iaşi

Preşedintele Klaus Iohannis a tranmis, vineri, în discursul ţinut la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor Române, că românii şi România „au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi".

Şeful statului a afirmat, în discursul său, că provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. „Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic", a spus preşedintele.

El a transmis „un semnal ferm“ guvernanţilor. "Pentru că ne aflăm la Iaşi, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanţi: românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi. Provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic", a spus Iohannis, fiind aplaudat de către cei prezenţi la manifestările de 24 Ianuarie, de la Iaşi.

Totodată, preşedintele Iohannis a făcut un îndemn la unitate.

"Închei prin a vă invita să fim împreună, la fel ca în Hora Unirii în clipele de sărbătoare, să ne stăm aproape unii altora în momentele grele, să ne unim pentru modernizarea României, să ne concentrăm pe lucrurile bune care ne unesc şi să găsim împreună soluţii pentru a înlătura acele situaţii care ne dezbină. Vă doresc să aveţi multă încredere şi mult curaj", a mai spus Iohannis.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit astăzi, de 24 Ianuarie, la Iaşi, deopotrivă cu aplauze şi cu huiduieli. Spre deosebire de alte vizite la Iaşi, prezenţa preşedintelui României în Piaţa Unirii din Iaşi a agitat puţin spiritele în rândul miilor de ieşeni. Alături de şeful statului, la Iaşi se află, pentru prima dată, şi premierul României, Ludovic Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

_wakki m
24.01.2020, 14:05:03

Moldova are nevoie de autostradă, nu de vorbe despre autostradă

+4 (4 voturi)
IonIon Codreanu
24.01.2020, 14:16:22

Și cine să o facă?! Cu ce bani? Apoi, Moldova are nevoie de AUTOSTRĂZI! Care să o lege de tot restul țării. Una spre Ardeal este o floare care nu înseamnă primăvara...

-2 (4 voturi)
_wakki m
24.01.2020, 14:27:57

cine să o facă și cu ce bani, astea mi se par întrebări naive, ca să nu zic altfel autostrada spre vest ar rezolva 75% din problemă aia spre București mai poate aștepta

+1 (3 voturi)
Jorj
24.01.2020, 14:31:28

Cum zicea si Petrisor Peiu, mi se pare anormal sa nu prioritizam legarea Iasiului de Bucuresti. Desigur, hai sa le facem pe toate, dar tara inseamna mai mult decat economia.

-1 (1 vot)
_wakki m
24.01.2020, 14:51:33

țara fără economie e o sumă de vorbe goale cei de la Cluj sunt aproape legați cu vestul pe autostradă ia întrebați-i care a fost prioritatea lor toți anii ăștia

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările