Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Ivită din senin, o groapă a înfulecat o Dacie Logan

0
21 Feb 2010 14:34:19
Autor: adevarul

Şoferul maşinii s-a speriat zdravăn după ce s-a surpat asfaltul de sub roţi. Martorii incidentului, petrecut ieri după-amiază, susţin că s-au chinuit câteva minute pentru a scoate autoturismul din groapă.

Citeşte şi:

Banii ieşenilor, îndesaţi în gropi

Doar 5% dintre străzi au scăpat de cratere

Şoferii trebuie să  fie cu ochii în patru pe străzile oraşului ca să nu le fugă asfaltul de sub roţi. Un ieşean conducea ieri liniştit pe strada Elena Doamna spre intersecţia din Bucşinescu, când a simţit că autoturismul lui este înghiţită de asfalt.


„Au trecut două maşini, iar sub greutatea lor asfaltul s-a crăpat. Când a trecut domnul cu Dacia Logan, asfaltul a cedat şi a nimerit direct în groapă, cu roata din spate“, a povestit Marius Florescu, unul din martorii incidentului.


Cu roata în craterul de doi metri adâncime


După un şoc puternic şi câteva secunde de panică, bărbatul a găsit puterea să coboare din autoturism şi a văzut că roata din dreapta spate se înţepenise într-o gaură adâncă de aproape doi metri.


 „Ne-am chinuit câteva minute să scoatem maşina din groapă. Şoferul a spus că şi-a stricat suspensia şi că va da autorităţile în judecată“, a  mai povestit Florescu. La câteva minute, craterul a fost semnalizat de angajaţii ApaVital. „Este o pierdere, care nu se înscrie în categoria avarii. Colegii noştri au depistat că este pierdere la îmbinarea a două tuburi de fontă. Deoarece remedierea se poate face numai prin confecţionarea unei piese, a fost programată în lucru pentru mâine dimineaţă (n.r.-astăzi)“, a declarat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al regiei de apă.


Poate cere daune în instanţă


Şoferul poate să-şi recupereze paguba doar dacă se adresează judecătorilor. „În astfel de situaţii se poate adresa o cerere de despăgubire. ApaVital efectuează plăţi asupra acestor feluri de accidente doar dacă există o hotărâre judecătorească. Avem şi un contract cu o firmă de asigurări pentru pagube provocate terţilor“, a precizat Manolache.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările