Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Centrul timpului liber la Iaşi, Lacul Ciric, a fost curăţat, modernizat, dotat cu telescaun şi va fi redeschis pe 1 Mai. Tarifele, cuprinse între 5 şi 80 de lei

1
26 Apr 2013 18:16:51
Autor: Cezar Pădurariu
Lacul Ciric a fost modernizat complet în ultimii ani FOTO ziaruldeiasi.ro
Lacul Ciric a fost modernizat complet în ultimii ani FOTO ziaruldeiasi.ro

Complexul de agrement de la marginea Iaşiului a fost terminat după cinci ani de la debutul proiectului şi va reinaugurat cu câteva dotări suplimentare.

Oficialii Primăriei Iaşi au anunţat astăzi, 26 aprilie, că Lacul Ciric va fi redeschis pentru public începând cu 1 mai şi că toate dotările complexului de agrement finalizate până în acest moment, precum telescaun, bărci sau hidrobiciclete, vor fi gratuite până pe data de 10 mai.

Cele patru debarcadere modernizate pun la dispoziţia ieşenilor 30 de bărci şi 10 hidrobiciclete. Funcţional mai este în acest moment şi terenul de mingolf, precum şi pista pentru biciclete din jurul lacului, în lungime totală de 2,5 kilometri. În acelaşi timp, au fost amenajate şi o zonă pentru prepararea mâncării, dotată cu 50 de grătare, locuri de joacă pentru copii şi plaje. În funcţie de starea vremii, vor fi umplute cu apă şi piscinele de la marginea lacului. Scăldatul în Lacul Ciric este, în continuare, interzis.

Până la toamnă, susţin oficialii Primăriei Iaşi, vor fi terminate terenul multifuncţional de sport, terenul de tenis de câmp, de tenis de masă, zona amenajată pentru practicarea paintball-ului şi pentru escaladă.

După 10 mai, o călătorie cu telescaunul dinspre Moara de Vânt spre Ciric, pe traseul de aproximativ 6 minute care trece pe lângă Cimitirul Petru şi Pavel, va costa 8 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Regia de Transport Public din Iaşi va înfiinţa până pe 1 mai un traseu special până la Ciric, cu tarife de călătorie obişnuite. Intrarea în zona de plajă şi la piscine costă 15 lei/zi, iar închirierea unei bărci sau hidrobiciclete va costa 20 de lei/oră în timpul săptămânii şi 30 lei/oră în weekend. Terenul de minigolf va costa 50 de lei/persoană/zi. 

Din toamnă, închirierea terenului multifuncţional de sport pe care se va putea juca fotbal, baschet, volei sau handbal va costa 60 de lei/oră/în timpul săptămânii şi 80 de lei/oră/în weekend. Terenul de tenis de câmp va costa 20, respectiv 40 de lei ora în cele două intervale temporare, iar cel de tenis de masă 10, respectiv 20 de lei ora. La paintball, căţărat în copaci şi pentru echipementele de simulare şi structurile gonflabile preţurile variază între 20 şi 60 de lei.

Noua infrastructură a complexului de agrement nu mai permite deversarea canalizării şi apelor uzate în lac. Modernizarea a costat 46 de milioane de lei, jumătate din bani provenind din fonduri europene nerambursabile, potrivit oficialilor Primăriei Iaşi. 45 de locuri de muncă vor fi create la Ciric, dintre care zece sunt permanente. Proiectul, început în 2008, trebuia să fie terminat la începutul anului 2011. Edilii susţin că întârzierile s-au datorat piedicilor puse de fosta guvernare, care a eliberat avizele de mediu cu întârziere.

Citiţi şi:

Lucrările la baza Ciric din Iaşi, în întârzire cu nouă luni FOTOGALERIE

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Catalin Da
30.04.2013, 00:32:21

gratare puse haotic, cate 8 intr un loc si nici o masa.

+1 (1 vot)
Modifică Setările