Iaşi

articolul anterior articolul urmator

„Legenda primarului TaiTeiTaiTot“, pamflet semnat de Florin Constantin, fondator al Divertis, cu trimitere la Gheorghe Nichita, edilul PSD-ist de Iaşi

0
16 Jun 2014 16:30:12
Autor: Cezar Pădurariu
Actorul Florin Constantin FOTO Adevărul
Actorul Florin Constantin FOTO Adevărul

Actorul Florin Constantin, unul dintre fondatorii grupului Divertis, satirizează într-o postare publicată pe pagina personală de Facebook, acţiunile anti-ecologice iniţiate la Iaşi de primăria condusă de Gheorghe Nichita.

Actorul Florin Constantin, ieşean la origine, este unul dintre cei care au luat atitudine public împotriva masacrului ecologic premeditat la Iaşi de către primăria condusă de PSD-istul Gheorghe Nichita.

Actorul a contestat vehement planul de a tăia peste 500 de arbori, majoritatea sănătoşi, din parcurile ieşene Copou şi Expoziţiei, acţiune care a fost precedată, la începutul anului 2013, de tăierea tutoror teilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare, principalul loc de promenadă al ieşenilor

La mijlocul lunii mai, Florin Constantin, membru fondator al trupei Divertis, a făcut o analiză amplă, pe pagina personală de Facebook, a "feţei" actuale a oraşului, cunoscut odată drept "Capitala Culturii".

Astăzi, 14 iunie, actorul ieşean a revenit cu un pamflet care-l vizează pe primarul Gheorghe Nichita:

"Cică odată, de mult, da nu se ştie exact de când, fiindcă dendrologii nu mai au cum să stabilească timpul după numărul inelelor din tulpina teilor căci aceştia s-au tăiat, oricum, în vremea măritului Ştefan cel Mare, acesta, în sala tronului din Palatul Culturii al cetăţii Iaşiului, i-a chemat pe mai marii dregători ai cetăţii şi le-a spus:
- Ieşenii mei !
- Poruncă Măria Ta !
- Au oare bătut-am turcii, tătarii, poleacii şi pe toţi năvălitorii în zeci de războaie ?
- Bătut Măria Ta. LOL.
- Au oare zidit-am mănăstiri, cetăţi şi palate de se miră patrimoniul UNESCO şi peste sute de ani ?
- Zidit Măria Ta. Super.
- Întins-am Moldova până la Hotin, Tighina şi Odessa de crapă ucrainenii şi putinii de ciudă peste secole ?
- Întins Măria Ta... da peste secoli s-au întins şi ei. WTF.
- Mă rog, staţi cuminţi în NATO ca să nu se întindă şi mai tare. Da uite de ce v-am chemat.
- Facem ospăţ Măria Ta ?
- După aia. Mi-a prevestit sihastrul că unul Barbu Ştefănescu DelaPSDvrancea o să scrie „Apus de soare” şi-o să mă omoare.
- Nasol Măria Ta. Sihastrul prevede la fix procentajele din Moldova iar la Iaşi o să iasă 60%. BRB.
- Ştiu iubiţii mei iar cu urnele nu te poţi lupta precum cu turcii. La urne luptă şi vii şi morţii şi plecaţii şi nenăscuţii. Amin. Mai am şi eu o ultimă dorinţă.
- Da nu mai bine punem mai întâi micii la grătare şi vinul la gheaţă, ca să fie şi dorinţa noastră consemnată de Grigore Ureche ?
- Lasă că astea o să le consemneze istoria de o să vă iasă pe nas. Acuma voiesc astfel: Chiar aici, în faţa palatului, unde o să fie o şcoală, o tipografie şi-o biserică, să faceţi..
- Mall Măria Ta, se rezolvă. K.
- Pe strada asta mare, să facă Vasile Lupu mândră biserică având hramul celor Trei Ierarhi, Roznovanu Palat domnesc, mitropolitul Mitropolie şi Cuza un Teatru Naţional.
- Considered be done. Altceva ?
- Acum vine greul.
- Aoleu, ne laşi ?
- Voiesc zeci de corturi ţigăneşti pline de comercianţi conlocuitori, voiesc pavaj pe care să-l treacă numai copitele cailor iară cocoanele şi coconii să-şi rupă tocurile şi gâturile iară pe margine să nu mai fie nici un tei ci numa salcâmi pitici japonezi, fiindcă se ştie din cronici că nu sunt mare decât la sfat, nu şi la stat, deci nu am expunere !
- Pffff ! Ne-ai omorât tataie ! păi şi de unde să scoatem noi un aşa dregător tăietor cu asemenea arbori pitici ? Mâine – poimâine o să vrei şi pasaj pitic la Fundaţia regală.
- Asta-i pohta ce-am pohtit ! Aduceţi-mi dregătorul că altfel nu vă las Moldova. Şi nici Unirea şi nici Traianul şi nici Palasul că şi-aşa nu-s ale mele şi nici ale voastre, ci ale cui trebuie în vecii vecilor.
Şi-au pornit răzeşii noştri, care mai de care: unii în Germania la faianţă, alţii în Spania la căpşuni, alţii în Italia la îngrijit mumii, alţii în China la Dragoni Roşii, da aşa dregător nici că au găsit. Ba de la o vreme şi turcii şi ruşii şi tătarii şi toţi năvălitorii au semnat tratate de pace în capitala moldavă, doar, doar se va găsi un astfel de dregător să-i împlinească dorinţa Măriei Sale. Şi minunea se întâmplă de unde nici cu gândul nu gândeai ci doar cu ştampila votul puneai. Pentru că aşa cum a spus badea Sadoveanu, lumina vine de la răsărit, tot din ţara soarelui răsare, un japonez pitic la suflet a venit. S-a prezentat mai marilor cetăţii, apoi însăşi lui Vodă Ştefan şi-a spus că toate le împlineşte, ba şi multe alte bazaconii va face, numai să-l aleagă cetăţenii. Vodă Ştefan l-a privit cu neîncredere, a dat să scoată paloşul dar a văzut rezultatele de la urne şi atât a mai apucat să-l întrebe pe dregător:
- Măi, tu tai tei ?
- Tai tot !
- Paharnice Ulea, cum a zis străinul ăsta că se cheamă ?
- TaiTeiTaiTot, Măria Ta !
- Bun ! Aşa să-i rămână numele şi ăsta săi fie renumele în veacul vecilor ! Taie Şmil, taie..."

Mai puteţi citi:

Tabloul masacrului ecologic de la Iaşi. Un plan găunos, înţesat cu minciuni, 500 de tei ucişi fără remuşcări şi tunul imobiliar

Măcelarii teilor din Iaşi lovesc din nou. Sute de arbori sănătoşi, marcaţi pentru tăiere. Ieşenii au notificat Parchetul şi Garda de Mediu şi pregătesc proteste

O furtună violentă a rupt trei arbori la Iaşi. Şefii primăriei s-au grăbit să anunţe "dezastrul", pentru a abate atenţia de la masacrul ecologic pregătit în Copou

FOTO Masacrul teilor din Iaşi: episodul Copou. Cum sunt mutilaţi arborii-simbol din cel mai renumit cartier al oraşului

Lecţie de botanică pentru măcelarii teilor din Iaşi: „Este colosal de mult să tai 800 de copaci într-un an. Ăsta e un masacru”

Şi cu teii tăiaţi şi cu banii luaţi. Primăria Iaşi a primit o amendă de 60.000 de lei, achitabilă din bani publici, pentru că a tăiat ilegal arborii din centrul oraşului

Numărul "avocaţilor" teilor puşi la pământ în centrul Iaşiului creşte. Şefii Primăriei refuză dezbaterea publică

Toţi teii de pe cel mai important bulevard al Iaşiului sunt puşi la pământ de muncitorii primăriei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările