Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Liviu Brătescu, prim-vicepreşedinte PNL Iaşi: PMP să renunţe la cârdăşiile cu PSD din teritoriu, apoi discutăm de alianţe de dreapta

0
6 Mar 2020 00:45:37
Autor: News.ro
Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, Liviu Brătescu consideră că membrii PMP trebuie să renunţe la susţinerea măsurilor PSD dacă doresc o alianţă comună cu PNL, USR şi PLUS. FOTO Facebook
Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, Liviu Brătescu consideră că membrii PMP trebuie să renunţe la susţinerea măsurilor PSD dacă doresc o alianţă comună cu PNL, USR şi PLUS. FOTO Facebook

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, Liviu Brătescu, susţine că PMP ar trebui să renunţe la „cârdăşiile“ pe sub masă cu PSD din unele judeţe, pentru a putea discuta ulterior despre încheierea unor alianţe locale de dreapta.

Liviu Brătescu, prim-vicepreşedinte al filialei judeţene PNL Iaşi, dar şi secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, afirmă, într-o postare pe Facebook, că ideea lansată de liderul PMP Eugen Tomac privind încheierea unor alianţe de dreapta în judeţe este corectă, dar că PMP ar trebui să-şi clarifice mai întâi opţiunile la nivel local.

„Despre ce alianţă de dreapta poate fi vorba când tu, PMP, votezi în consilii orice trăsnaie venită din partea PSD? Nu putem sta seara la discuţii pentru a pune la cale strategii împreună, iar a doua zi dimineaţă, oamenii PMP să voteze alături de PSD prin teritoriu“, afimă liberalul Liviu Brătescu.

Potrivit lui Brătescu, la Iaşi spre exemplu, PMP nu deţine vreo funcţie de viceprimar în municipiu sau de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, dar „frăţia reprezentanţilor PMP cu cei din PSD şi ALDE este evidentă“.

„Ce explicaţii logice poţi da electoratului de dreapta din Iaşi când în Consiliul Judeţean votezi alături de PSD bugetul propus de Maricel Popa, cel mai incompetent şef al CJ din istoria Iaşului? Lămuriţi-vă întâi, domnule Tomac, în interiorul PMP ce drum vreţi să urmaţi, iar dacă într-adevăr oamenii dumneavoastră abandonează cârdăşiile pe sub masă cu PSD din teritoriu, atunci putem trece la strategii comune“, mai afirmă prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, Liviu Brătescu.

Liderul PMP Eugen Tomac a făcut un apel către şefii PNL, USR şi PLUS pentru „o acţiune responsabilă şi hotărâtă“ a liderilor de dreapta din Bucureşti, el susţinând că „desemnarea unui candidat unic pentru funcţia de primar general nu este suficientă pentru a scoate Capitala de sub dominaţia PSD“.

Tomac afirmă că este necesară formarea unei coaliţii ample de dreapta care să prezinte candidaţi comuni pentru toate primăriile de sector din Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările