Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Mai puţin de jumătate dintre profesorii din judeţul Iaşi vor să se vaccineze anti-COVID

0
15 Jan 2021 13:28:12
Autor: Andrei Luca
Vaccinare anti-COVID FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Vaccinare anti-COVID FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Profesorii ieşeni sunt încă reticenţi în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19, dar numărul celor care vor fi de acord va creşte, crede preşedintele USLIP Iaşi.

În judeţul Iaşi, din 12.643 angajaţi ai învăţământului preuniversitar, 5.740 au cerut să se vaccineze, ceea ce reprezintă un procent de 45,40% din numărul total de profesori din judeţ.
 
O parte dintre cei care încă nu au răspuns pozitiv vor să aştepte, pentru a vedea efectele pe termen lung ale vaccinului. Aceasta este şi una dintre explicaţiile liderului Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, care crede că numărul celor care se vor vaccina va creşte în următoarea perioadă, odată cu începerea propriu-zisă a etapei a doua. 
 
„Nu cred că este un procent mic, având în vedere că ne aflăm într-o etapă în care lumea încă se informează. Mai sunt şi lucruri care nu sunt luate în considerare, precum faptul că o parte, nu ştiu exact cât, 5%, 7%, e greu de zis acum exact, au avut deja Covid, iar aceştia au avut o imunizare şi probabil că se pot gândi că, atâta timp cât au anticorpi naturali, nu văd sensul unei vaccinări. Sunt sigur că numărul celor care vor spune <da> vaccinării va creşte în următoarea perioadă. Între angajaţii din învăţământ, mulţi au comorbidităţi şi de aceea pot avea o anumită reticenţă”, a declarat Laviniu Lăcusă, preşedinte USLIP Iaşi. 
 
Din totalul de 5.740 de angajaţi din sistemul de învăţământ care vor să se vaccineze, 4.198 sunt cadre didactice, adică un procent de 46,386% din numărul total. În cazul personalului didactic auxiliar, 532 dintre aceştia au menţionat că doresc să se vaccineze, adică 48,762%, iar 0.367% din personal nedidactic, adică un număr de 1.010, au spus că sunt de acord să îşi facă un vaccin împotriva COVID-19.  
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 

Misterele coifului corintic vechi de 2.500 de ani, descoperit la o percheziţie. E unic în România
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările