Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Maraton pentru viaţă la Iaşi. Opt vieţi au fost salvate prin transplant

0
16 Feb 2021 12:48:37
Autor: Alina Batcu
FOTO Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi
FOTO Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi

Şase vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi, iar alţi doi pacienţi au avut şansa de a-şi recăpăta vederea la sfârşitul săptămânii trecute, 8-14 februarie.

Umanitatea, profesionalismul şi responsabilitatea s-au întâlnit din nou, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, aducând speranţă la o viaţă mai bună pentru opt români aflaţi în suferinţă. 
 
Şase vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi, iar alţi doi pacienţi au avut şansa de a-şi recăpăta vederea la sfârşitul săptămânii trecute, 8 - 14 februarie.
 
Acest lucru nu ar fi fost posibil fără gestul altruist făcut de două familii care, deşi au pierdut pe cineva foarte drag, au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, dar nici fără efortul deosebit al echipelor medicale implicate în activitatea de transplant.
 
Astfel, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi, în mai puţin de 48 de ore, s-au realizat două intervenţii de prelevare de organe şi ţesuturi, prin bunăvoinţa familiilor a doi pacienţi, aflaţi în moarte cerebrală. 
 
„Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-un astfel de moment, este una foarte grea şi încărcată de emoţii puternice. Cu profesionalism şi mult efort,  echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi (Dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru), alături de coordonatorul regional de transplant, Dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil  să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi”, spun reprezentanţii unităţii medicale.
 
Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf Spiridon” Iaşi, pentru ficat şi cornee,  şi ale Spitalului Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iaşi pentru rinchi. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în stare critică au primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţiile salvatoare de transplant hepatic: una din intervenţii a fost realizată de echipa de profesionişti a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Spiridon”, iar cea de-a doua a fost realizată la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
 
Un adevărat maraton pentru viaţă a fost realizat la sfârşitul săptămânii de echipa Spitalului Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iaşi, care a încheiat cu succes 4 intrevenţii de transplant renal în mai puţin de 48 de ore, intervenţii care au redat bucuria şi speranţa pentru alţi români aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Misterul din jurul morţii unei românce din Republica Dominicană, desluşit după aproape 3 ani. Explicaţiile legiştilor au risipit orice dubiu
 
Vlogger galez, în vizită într-un sat de romi din România: „Lumea m-a avertizat să evit să vin aici, că e periculos“ VIDEO
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările