Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Mărturia mamei unuia dintre elevii loviţi de învăţătoarea violentă de la Iaşi. „Mi-a spus că e bătut, însă am zis că nu e sfânt”

3
4 May 2017 17:34:54
Autor: Ionuţ Benea
Învăţătoarea a fost filmată lovindu-şi elevii FOTO Captură video/Facebook
Învăţătoarea a fost filmată lovindu-şi elevii FOTO Captură video/Facebook

Mama unuia dintre elevii de clasa a III-a agresaţi de învăţătoarea Maria Cozma, de la Şcoala “Alexandru Vlahuţă” din Iaşi, susţine că fiul său s-ar mai fi plâns că este bătut la şcoală. Nu a depus însă niciodată reclamaţie întrucât a considerat că e vorba “doar de câte o palmă”. Femeia a făcut inclusiv plângere la Poliţie după ce un film publicat pe Facebook o arată pe învăţătoare lovindu-i copilul cu sălbăticie.

Cazul în care este implicată învăţătoarea Maria Cozma din Iaşi a ajuns atât în vizorul conducerii Şcolii „Alexandru Vlahuţă” din Iaşi, cât şi al Poliţiei. Învăţătoarea este acuzată că şi-ar lovi elevii după ce în cursul zilei de joi, 4 mai, un videoclip în care ea apare agresând doi copii de clasa a III-a a fost publicat pe Internet.

În timp ce directoarea unităţii şcolare, Mirela Marin, a declarat că nu a mai primit reclamaţii de acest gen în trecut, mama unuia dintre copii care apar în filmare susţine contrariul. Femeia, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, spune că fiul său i-ar fi povestit că a mai fost lovit şi în  trecut însă nu a ştiut că agresiunile ar fi atât de violente.

„Băiatul a venit băiatul acasă de la şcoală şi mi-a spus că doamna i-a tras o palmă. După aceea m-a sunat mama unui alt băiat. Plângea la telefon şi mi-a spus că are o filmare în care băiatul meu e bătut. Am acceptat să mă văd cu ea şi mi-a arătat filmuleţul cu ei bătuţi. Am început să plâng şi am spus că aşa ceva într-o şcoală nu este posibil. Mi-a mai spus că este bătut de doamna. Am mers pe ideea că este doar o palmă, că poate şi al meu este obraznic, nu este sfânt. Însă copilul a visat şi azi-noapte că doamna l-a bătut. I-a zis dimineaţă tatălui, când s-a trezit. De un an de zile îmi cere să îl transfer la altă şcoală că doamna îl bate. Acum, mă gândesc să îl transfer”, a declarat ieşeanca.

O învăţătoare de la o şcoală din Iaşi, filmată în timp ce agresa doi elevi

La rândul ei, directoare unităţii a mai spus că învăţătoarea Maria Cozma a „muţit” atunci când i s-a arătat filmarea şi că, în urma anchetei, se va stabili eventualele sancţiuni ce vor fi aplicate în acest caz. Învăţătoarea riscă să fie exclusă din sistem. 

„Învăţătoarea a rămas fără cuvinte când a văzut imaginile. A muţit şi nu a comentat nimic. Din punctul meu de vedere, este un incident deosebit de grav, care nu poate fi tolerat într-o şcoală. Cadrul didactic avea alte metode să-i facă pe elevi să coopereze. Putea să ceară sprijinul profesorului consilier, putea să-mi ceară mie sprijinul, dar să nu apeleze la bătaie”, a precizat Mirela Marin, directorul Şcolii „Alexandru Vlahuţă” din Iaşi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Carmen Florea
5.05.2017, 00:02:34

...ţătoarea are o calauza in viata: biblia... Nici cu mama nu mi-e rusine: si ea are aceeasi calauza..., ... ia acolo o PALMA, care-i problema, doar n-a murit nimeni de-o palma?..

+1 (1 vot)
Stan Toma
5.05.2017, 07:43:17

Conducătorii cei mari ai Învățământului sunt principalii vinovați menținând tacit acești frustrați suboameni în scoli.

mihai ion
5.05.2017, 11:34:16

Daca mama copilului e de acord ca acel copil sa fie batut pentru ca nu e sfant, atunci ar trebui ca si autoritatile sa o bata in loc sa ii dea amenzi, ca doar nu e sfanta. Nu mult, asa 2-3 palme.

+1 (1 vot)