Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Medicul de familie la sat a devenit un moft. Comuna în care dispensarul proaspăt modernizat a rămas gol

0
1 Apr 2021 14:29:53
Autor: Alina Batcu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Clădirea dispensarului proaspăt reabilitat este goală, la fel şi speranţa oamenilor că vor găsi cândva un medic aproape de casă. Se întâmplă la Iaşi, la doar 50 kilometri de capitala Moldovei.

Costeşti, comună situată la aproximativ 50 de km de Iaşi, este una dintre cele câteva sute de localităţi din mediul rural fără medic de familie. Dispensarul proaspăt modernizat a rămas gol. 

După cinci ani în care nu au avut medic de familie, locuitorii comunei Costeşti au rămas fără speranţa că se va găsi un medic de familie care să lucrezi în comuna lor. 
 
Astfel, indiferent de vremea de anotimp, oamenii din comuna ieşeană Costeşti sunt nevoiţi să meargă 8 kilometri până în Târgu Frumos, acolo unde se află cel mai apropiat dispensar cu medic de familie. 
 
„Dacă eu sunt bolnav şi şchiop, cum să ajung la Târgu Frumos? Eu mai ajung, dar cei mai bătrâni? Mai ales pe timp de iarnă”, spune un locuitor. 
 
Săptămâna trecută, 22 - 28 martie, a fost făcută recepţia finală a lucrării de reabilitare a dispensarului. 
 
Momentan, clădirea este goală. 
 
„Medicul care a fost înainte aici s-a orientat undeva mai aproape de unde locuia. Era din Iaşi, făcea naveta. A găsit ceva mai aproape de casă şi a plecat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Costeşti, pentru tvr.ro. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Plecarea muncitorilor români din UK i-a lăsat pe britanici fără resurse umane. „Nu ne-am gândit că Brexit ne va aduce aşa probleme”
 
Discuţie înregistrată între câţiva tineri protestatari, despre poliţişti: „Îi dai teroare sau îi pui foi cu «Te omor» şi cu lumânări la poartă“
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările