Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Medicul-şef UPU Iaşi: „Un pacient a fost ventilat timp de patru ore pe balon. Nu era niciun ventilator disponibil“

1
19 Oct 2021 15:52:04
Autor: Alina Batcu
Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi  FOTO Arhiva Adevărul
Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi  FOTO Arhiva Adevărul

Diana Cimpoeşu, medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, a subliniat că peste 90% dintre pacienţii care ajung la spital cu forme grave ale bolii nu sunt vaccinaţi.

Marţi, 19 octombrie, 20 de pacienţi cu forme severe de COVID-19, care necesită internare la ATI, sunt trataţi în UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. 

Pacienţii nu pot fi dirijaţi către spitalele din Iaşi, întrucât nu mai există locuri libere, spune medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi. 
 
„Fiecare zi ne demonstrează că poate fi şi mai rău. Dimineaţă erau 20 de pacienţi în UPU care necesitau internare la ATI. 11 erau intubaţi, şapte ventilaţi şi doi erau pe flux mare de oxigen. Sunt pacienţi cu vârste din ce în ce mai tinere şi forme tot mai severe. Cel mai tânăr pacient are 27 de ani. El are o formă extrem de severă, cu complicaţii multiple. Era sănătos anterior. Are acum insuficienţă renală, tulburări de coagulare, tulburări metabolice şi necesită o terapie extrem de susţinută pentru o speranţă mică de a putea respira singur", a declarat dr. Diana Cimpoeşu.
 
Potrivit acesteia, un bolnav a fost ventilat timp de patru ore „pe balon", întrucât nu era niciun ventilator disponibil.
 
„Practic, forţa şi mecanica respiratorie au fost suplinite de munca unui asistent, infirmier sau brancardier. Situaţia este gravă, capacitatea din spitalele ieşene este oricum depăşită. O speranţă vine de la ziua de mâine, când vor mai fi deschise câteva locuri de terapie intensivă la Spitalul mobil de la Leţcani", a explicat medicul Diana Cimpoeşu.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Începe FILIT, Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi. Ce nume mari se află pe lista invitaţilor
 
Bilanţ. Record absolut de cazuri noi in 24 de ore. A explodat şi numărul de decese provocate de infecţia cu SARS-CoV-2
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gabi Roata
19.10.2021, 18:47:45

@moderatorii Adevărului : e timpul să vă asumați responsabilitățile si sa faceți curățenie! Nu va transformați in ziarul bolșevic „Pravda”! Pentru a recâștiga credibilitatea ziarului „Adevărul”, vă rugăm sa va treziți si să vă faceți meseria! Nu vă cerem cenzurarea postărilor anti-vacciniste, nu suntem contra dezbaterilor de idei între persoane de buna credință. Dar aceste discuții sunt poluate de multitudinea de mesaje produse de fabricile de trolli... comentarii MAJORITARE in unele cazuri. E vorba sa opriți atacurile propagandistice coordonate politic atât din interiorul cât si din exteriorul României. Adevărul are responsabilitatea morala si juridica asupra conținutului. Azi au murit in România peste 500 de oameni, cât timp ii mai lăsați pe trolli GRU + FSB să ne dezinformeze? Priviți ce tolerați cu buna știința să se posteze pe ziarul dumneavoastră doar pentru câteva procente de trafic (Credits Vocea Mintuitorului).): https://telegra.ph/Din-cugetarile-lui-Edmond-Wolf-AD-2021-10-19 https://telegra.ph/Postacul-antivaccinist-Camelia-Sorescu-10-09 https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17 https://telegra.ph/Activitate-antivaccinista-website-Adevarul-12-Octombrie-10-12

+12 (12 voturi)
Modifică Setările