Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Membrii grupării interlope care se foloseau de copii pentru furturi în capitala Franţei, pedepse exemplare

1
28 Jun 2022 17:50:57
Autor: Andrei Luca
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Decizia Curţii de Apel Iaşi de marţi, 28 iunie, este definitivă. Bunurile erau trimise din Franţa prin intermediul coletelor.

Curtea de Apel Iaşi a menţinut pedepsele cu închisoarea pentru cei nouă membri ai unei grupări care îşi obligau copiii să fure în Iaşi şi în Franţa, la Paris. Inculpaţii sunt obligaţi să plătească daune morale de 30.000 de lei şi li s-a confiscat suma de 17.398 de euro. De asemenea, aceştia trebuie să plătească cheltuieli de judecată în cuantum de 82.700 de lei. Hotărârea instanţei de judecată a rămas definitivă.  

„În cauză, procurorii au reţinut că, începând cu anul 2015, pe raza municipiului Iaşi, a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe linia traficului de minori constând în exploatarea unor persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care erau determinate să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale, bunurile fiind însuşite de către membrii grupului”, se arată într-un comunicat DIICOT. 

Membrii grupului şi-au determinat propriii copii minori, uneori prin violenţă, ca, zilnic, să se deplaseze pe raza municipiului Iaşi, cu predilecţie în mijloacele de transport în comun, staţiile R.A.T.P. şi în incinta marilor complexe comerciale unde, în grup, comiteau furturi din buzunare sau din genţi, constând în portofele, aparate telefonice, sume de bani. 

De asemenea, o parte dintre persoanele vătămate minore au fost transportate în Franţa, Paris, unde au determinate să comită fapte de furt, fiind vizaţi turiştii aflaţi în locurile aglomerate din centrul oraşului. Bunurile sustrase şi sumele de bani au fost expediate din Franţa în România prin intermediul coletelor, unor terţe persoane sau prin sistemul de transfer monetar internaţional.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Patru priorităţi ale NATO în funcţie de lecţiile preliminare ale războiului din Ucraina

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

AltCineva
28.06.2022, 21:26:50

ce pedepse exemplare ? autorul articolului ar trebui pedepsit exemplar pt asa "capodopera"

+1 (1 vot)
Modifică Setările