Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Mesajul familiei după localizarea trupurilor a doi dintre cei trei turişti dispăruţi în Făgăraş: „Va îmbrăţişăm, acolo unde sunteţi“

28
11 Apr 2018 08:15:34
Autor: Simona Stanciu
Octavian alături de tatăl său, Petru, într-o încercare din decembrie de a urca spre Moldoveanu FOTO Facebook
Octavian alături de tatăl său, Petru, într-o încercare din decembrie de a urca spre Moldoveanu FOTO Facebook

Amelia Sandu-Andrieş a postat aseară două mesaje despre localizarea trupurilor fiului şi soţului ei, Octavian şi Petru. Cei doi, împreună cu Constantin Fărtăieş, erau daţi dispăruţi de mai multe zile după ce au pornit într-o tură în Munţii Făgăraş.

Ieşeanca a scris marţi seară pe contul său de socializare: „Trupul lui Octavian a fost localizat din elicopter. Mulţumesc, copil vesel, pentru aceşti 18 ani. Am fost cea mai împlinită mamă. Domnul să ne lumineze să umblăm, aşa, pe întuneric. Şi acum, ca şi la plecare, îţi repet: ai grijă, te iubesc. Mami“.

Aceasta a postat un mesaj şi despre soţul ei, al cărui trup a fost de asemenea localizat în cursul zilei de ieri: „Petru, Octavian. Octavian, Petru. Şi trupul lui a fost localizat între timp. Un om blând, care a iubit munţii şi ne-a iubit pe noi. Aici am fost fericiţi toţi trei, la prima creastă de Fagaraş a lui Octavian. Vă îmbraţişăm, acolo unde sunteţi“.

 

Amelia, care este profesoară în Iaşi, a însoţit postarea şi de o fotografie din perioada în care Octavian a ajuns prima dată în Munţii Făgăraş.

Potrivit autorităţilor operaţiunea de recuperare a trupurilor va fi reluată astăzi.

Cei doi alpinişti plecaseră împreună cu un alt prieten, Constantin Fărtăieş (foto), într-o expediţie de 10 zile în Munţii Făgăraş. Toţi trei erau pasionaţi de munte şi mergeau frecvent în expediţii împreună. Constantin Fârtăieş, zis Titi, lucra la Cercul Militar Iaşi. 

De săptămâna trecută s-a pierdut legătura cu ei, iar salvamontiştii au început căutările imediat ce vremea a permis ridicarea elicopterului.

Citeşte şi:

Mama tânărului de 18 ani dispărut în Munţii Făgăraş: „Fiul meu mi-a comunicat asupra condiţiilor meteo dure, fără să se «plâng㻓

Turişti dispăruţi de câteva zile, căutaţi în Munţii Făgăraş. Trei trupuri nemişcate au fost observate din elicopter în zone greu accesibile

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Alfa Omega
11.04.2018, 08:31:51

Dumnezeu sa ii ierte pt nebunia lor de a infrunta muntele !

+2 (2 voturi)
Make Ibanescu
11.04.2018, 08:42:13

Trist, foarte trist, cei care iubesc muntele sa fie uciși chiar de munte. Extraordinara tarie de caracter a mamei si sotiei. Comdoleante, din pacate doar atat putem face in fata unei pierderi ireparabile.

+3 (5 voturi)
SpAwN 《♤♡♢♧》
11.04.2018, 09:07:18

Nu au fost ucisi de munte ci de prostia lor.

+1 (9 voturi)
MadWolf
11.04.2018, 09:01:35

Dumnezeu sa ii odihneasca!

+1 (5 voturi)
Inaltpreacenzuratul Gigi_one
11.04.2018, 09:12:20

copilu nu are nici o vină..la vîrstele astea mici n ai simţu pericollului, dar ta su ce minte a avut?? Ăla are topată vina! Postarea mamei şi soţiei totodată, este penibilă.

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările