Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Mii de oameni în Hora Unirii de la Iaşi, în ciuda deciziei autorităţilor. Marş unionist, cu AUR în frunte VIDEO

6
24 Jan 2022 10:37:07
Autor: Andrei Luca
Captură video Ziaruldeiasi.ro
Captură video Ziaruldeiasi.ro

Oamenii s-au adunat mai întâi luni, 24 Ianuarie 2022, în faţa Palatului Culturii din Iaşi, de unde au plecat în marş spre Piaţa Unirii, unde au organizat şi Hora Unirii, în ciuda faptului că autorităţile locale au spus că nu vor organiza în mod oficial un astfel de eveniment.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat luni dimineaţă, 24 Ianuuarie 2022, în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a sărbători Unirea Principatelor Române, în ciudt deciziei autorităţilor locale, care au spus că nu vor organiza niciun astfel de eveniment în centrul oraşului, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus în judeţ. 

"Va fi un 24 Ianuarie fierbinte. Există o agitaţie naţională pe care o provoacă AUR, prin care vor să demonstreze reţeta de fabricare a apei calde. Lucrul acesta s-a descoperit însă de multă vreme, încât nu merită să ne mai batem capul", a afirmat primarul Mihai Chirica.

El a explicat că momentul 24 Ianuarie trebuie tratat cu bun-simţ, cu patriotism decent şi cu responsabilitate.

"Este clar că din cauza creşterii numărului de cazuri nu vom mai face manifestare populară. Nu ne este frică de AUR. Nu vreau să pun pe nimeni în pericol şi să vedem zgâlţâindu-se vaccinişti şi antivaccinişti prin jurul statuii bietului Alexandru Ioan Cuza care se uită probabil din cer şi îl buşeşte râsul. 

Nu pot face o selecţie în piaţă între vaccinaţi şi nevaccinaţi, iar hora nu o putem face cu atâţia metri între oameni. Toate manifestările se vor organiza la interior, în diverse instituţii", a mai declarat Mihai Chirica.

În ciuda declaraţiilor edilului Iaşului, oamenii s-au adunat în centrul oraşului, pe scările din faţa hotelului din Piaţa Unirii fiind văzut liderul AUR, George Simion şi mai mulţi reprezentanţi ai partidului condus de acesta. 

Câteva sute de persoane s-au adunat mai întâi în faţa Palatului Culturii, de unde au plecat în marş spre centrul Piaţa Unirii, având scandări şi bannere unioniste. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

AUR, colaborări controversate. Partidul îşi pregăteşte deja strategia pentru prezidenţiale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Realist
24.01.2022, 11:08:53

Eroare politica flagranta a partidelor de la guvernare (in frunte cu "inteligent"-peselistul Chirica)- cum draku sa nu organizezi nimic de 24 ianurie ? E "servita" pentru hauristi ...

+8 (12 voturi)
Negru Cumanul
24.01.2022, 11:09:30

Gest simbolic cu mare potențial electoral. Un poker politic semnificativ. Dacă nu va conduce la o explozie de infectări, posibilitate scăzută datorită gerului și mișcării in aer liber, va fi un succes poltic imens.

-15 (21 voturi)
Amdo Odma
24.01.2022, 11:26:41

Manipularea adevarului continua. Nu a fost nimic in ciuda deciziei autoritatilor. Primaria n-a vrut sau n-a fost capabila sa organizeze ceva, asa ca au facut-o altii. Nu aveau interdictie, ca ar fi pus jandarmii pe ei.

-15 (15 voturi)
Brujo
24.01.2022, 11:31:21

E miscare facuta pentru aia cu 2 clase mai mult decat trenul. Cine are minte, nu pune botul la tampenii din astea.

-1 (5 voturi)
Cristian saileanu
24.01.2022, 12:33:11

gebelitule, va e frica, ai? muriti de frica ca vine la conducere un partid care va face dreptate in tara IN SFARSIT...

-18 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările