Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Mii de studenţi ieşeni refuză un nou mandat de rector pentru Tudorel Toader. La registratura UAIC a fost depusă o petiţie cu peste 30.000 de semnături

25
20 Feb 2020 12:30:08
Autor: Alina Batcu
Banner care conţine numele semnatarilor petiţiei. FOTO Facebook
Banner care conţine numele semnatarilor petiţiei. FOTO Facebook

Rectorul Universităţii ieşene „Alexandru Ioan Cuza“,Tudorel Toader, este contestat de peste 30.000 de persoane, prin intermediul unei petiţii care a fost depusă la registratura instituţiei universitare.

Grupul civic Reset a depus joi, 20 februarie, la registratura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi 1.300 de semnături ale absolvenţilor instituţiei de învăţământ plus alte peste 30.000 de semnături ale unei petiţii, prin care se cere că Tudorel Toader să demisioneze din funcţia de rector.
 
Totodată, un banner pe care au fost scrise aproape toate numele celor peste 1.300 de absolvenţi ce au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afişat în dimineaţa zilei de joi, 20 februarie, în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. 
 
„Activitatea sa cel puţin controversată din timpul mandatului de ministru al Justiţiei a adus grave prejudicii de imagine acestei prestigioase instituţii de învăţământ. Cât timp va fi rector al acestei instituţii, numele Universităţii va fi asociat cu omul care a făcut jocurile unei coaliţii politice hotărâte să distrugă fundamentele justiţiei româneşti, care a demis în mod discreţionar şi abuziv şefii marilor Parchete, a creat o secţie specială menită să timoreze magistraţii şi, cel mai grav, a fost creatorul moral şi perfid al legii recursului compensatoriu. Cum toate acestea nu erau de ajuns, acum candidează la poziţia de rector şi doreşte un al doilea mandat”, spun reprezentanţii grupului civic Reset. 
 
       
La protest a fost adus şi un butoi de metal pe care era inscripţionat portretul lui Tudorel Toader şi semnul specific biohazard, iar reprezentanţii ONG-ului spun că „reprezintă toxicitatea pe care domnul Toader a lasat-o în sistemul de justiţie din România”.

Alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii "Al. I. Cuza" sunt programate pe data de 11 martie 2020. Potrivit estimărilor specialiştilor, Tudorel Toader este favorit clar pentru obţinerea unui nou mandat de 4 ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Marck
20.02.2020, 12:57:46

"Potrivit estimărilor specialiștilor, Tudorel Toader este favorit clar pentru obținerea unui nou mandat de 4 ani." Uluitor ! Care va să zică, măcelarul justiției române, cel care a schimonosit până la caricatură ideea de justiție și a favorizat cu nerușinare eliberarea infractorilor din pușcării este în pole-position pentru un nou mandat de rector. A secat fântâna universitarilor merituoși din Iași, de a ajuns slugoiul lui Dragnea să-i reprezinte și să-i conducă? A dispărut cuvântul "demnitate" din dicționar? Sau corpul profesoral al UAIC este cloacă de PSD-iști? Da' până la urmă, cine sunt "specialiștii" ăștia care fac asemenea pronosticuri? Au nume? Au funcții? Au grade?

+10 (12 voturi)
aşa şi aşa
20.02.2020, 13:52:36

Dacă informaţiile din articol sînt adevărate, şi anume că "bubi" are prima şansă de ocupa acel post (ca fiind cel mai profesionist, capabil şi întreptăţit), atunci e clar ce caractere au cei din conducerea respectivei universităţi... Totuşi, buba-i alta (nici o aluzie...), respectivul nu va fi cercetat deloc în privinţa atentatului la siguranţa statului, a propriului poporului, prin emiteri de legi care au facilitat eliberarea în masă, în mod injust, a mii de deţinuţi periculoşi?...

+9 (11 voturi)
Ramona Georgescu
20.02.2020, 13:03:50

30.000 de romani nu apreciaza activitatea Comisiei de la Venetia.Unul dintre cei mai buni ministrii de justitie din 1989 pana in prezent nu este dorit intr-o functie pe care o merita cu prisosinta.Mult succes domnule profesor.

-17 (21 voturi)
Carmen Florea
20.02.2020, 13:22:25

...n-are nicio treaba Venetia cu armatele de infractori, eliberati pe strazi, Ramoana, e timpul sa-si 'incalzeasca' viagra la unu' din palatele pe care le-a 'muncit' si nu mai boci la mormantul securistilor, mai gasesti tu vreun loc de escoarta ... Luati-o la suturi si pe beizadeaua-i, trantita acolo la ciolan fara concurs ...

+13 (15 voturi)
Andrei Adrian
20.02.2020, 13:34:52

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (25)