Ministerul promite bani Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, acolo unde pacienţii sunt operaţi câte doi în aceeaşi sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a promis conducerii Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi că o va sprijini pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Ministerul Sănătăţii a promis că va ajuta Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi să finalizeze Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, întâlnirea pe care ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a avut-o miercuri, 20 iulie, cu managerul unităţii medicale, Ioan Bârliba, a fost fructuoasă. Ministrul a dat asigurări că va face tot posibilul pentru ca banii necesari finalizării clinicii de chirurgie plastică să fie furnizaţi spitalului, astfel încât bolnavii să fie îngrijiţi în condiţii decente.

„Discuţia a fost extrem de fructuoasă, şi domnul ministru al Sănătăţii a dat asigurări că va face toate eforturile pentru alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv strategic, realizat în proporţie de 65% - Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al spitalului.

Potrivit medicului, în momentul în care spitalul va primi fila de buget, se vor demara lucrările pentru finalizarea clinicii. În prezent, din lipsă de fonduri, lucrările sunt sistate.

Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sf. Spiridon“ funcţionează în spaţii improvizate, în saloane şi săli de operaţie care au fost luate sau care încă aparţin altor clinici din unitatea medicală.

Medicii îşi desfăşoară activitatea în condiţii total necorespunzătoare, pentru că ultimele conduceri ale MS nu au aprobat finalizarea unor lucrări începute în 2012 la o clădire în care ar urma să fie trataţi pacienţii clinicii de chirurgie plastică. Activitatea clinicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din iaşi a avut de suferit odată cu dispariţia Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan“.

Din lipsă de spaţiu, pacienţii dorm pe scaune lipite sau internaţi cu încă un bolnav în pat. Cele două săli de operaţie, la rândul lor, sunt improvizate. Una în fostul cabinet al unui medic oftalmolog, iar cealaltă în sala de operaţie de la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială. În aceste condiţii, frecvent, chirurgii celor două specialităţi operează simultan câte doi bolnavi cu afecţiuni diferite. În timp ce unui bolnav i se scot dinţii infectaţi, la un metru distanţă, unui pacient i se operează o mână sau un picior tăiat.
 

CITIŢI ŞI

Coşmar la Clinica de Chirurgie Plastică din Iaşi: „Operăm câte doi pacienţi, simultan, în aceeaşi sală. Asta nu s-a mai văzut în Europa, în ultimii 100 de ani“

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite