Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Misterioasa moarte a unui elev de geniu. Colegii olimpicului din Iaşi care s-a sinucis, consiliaţi de psihologi

1
17 Oct 2013 19:21:32
Autor: Ionuţ Benea
Colegii lui Robert Ciobanu au fost consiliaţi de un psiholog. Apropiaţii adolescentului nu şi explică gestul extrem
Colegii lui Robert Ciobanu au fost consiliaţi de un psiholog. Apropiaţii adolescentului nu şi explică gestul extrem

Un dublu medaliat cu argint la olimpiada naţională de informatică şi-a pus căpăt zilelor spânzurându-se cu un cablu de la bicicletă. Colegii lui Robert Ciobanu au fost consiliaţi de psihologi.

Învăţământul ieşean se află în doliu după ce unul dintre cei mai promiţători elevi din oraş, multiplu medaliat la diferite concursuri şcolare, şi-a pus capăt zilelor. Robert Ciobanu, de 14 ani, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi, s-a spânzurat, miercuri seară, folosind un cablu de la bicicletă. Băiatul a fost găsit de tatăl său, într-o cameră a vilei în care aceştia locuiau.

Robert provenea dintr-o familie bună din Iaşi, mama sa fiind profesoară la unul dintre cele mai bine cotate licee din ţară, “Emil Racoviţă”, iar tatăl său este de profesie inginer. Băiatul mai avea o soră în clasa I.

Rezultate excepţionale la învăţătură

Copleşiţi de durere, părinţii lui Robert nu au putut găsi o explicaţie la gestul extrem luat de fiul lor. În presa locală au fost vehiculate mai multe ipoteze, una dintre acestea fiind că adolescentul s-ar fi certat cu mama sa pentru că nu l-ar fi lăsat la calculator. La nivel oficial, ieri, nu exista niciun motiv care să-l fi determinat pe băiat să se sinucidă. Acesta nu a lăsat nici vreun bilet prin care să-şi justifice gestul. “În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă urmând ca, în urma necropsiei, să se afle cu exactitate cauzele decesului”, a spus Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei ieşene.

Profesorii şi colegii lui Robert au rămas şi ei şocaţi de gestul băiatului. Mai ales că acesta nu a părut deprimat în ultimele zile. Directoarea liceului la care învăţa copilui, Carmen Losonczy, a precizat că în ziua în care băiatul s-a sinucis acesta ar fi plecat vesel de la şcoală şi nu părea abătut. De altfel, Robert Ciobanu era unul dintre cei mai buni elevi din clasa sa el fiind olimpic la informatică şi matematică.

Înainte de a ajunge la Liceul de Informatică, Robert a învăţat la “Emil Racoviţă” participând la o mulţime de concursuri şcolare. Băiatul era pasionat de informatică şi la această materie, în 2011 şi 2012, a obţinut două medalii de argint la olimpiada naţională.

„Suntem şocaţi, atât noi, cât şi profesorii şi colegii de la Liceul de Informatică «Grigore Moisil». Era un copil olimpic la informatică, cu rezultate foarte bune la şcoală. Din mediul şcolar, nimic nu l-ar fi împins la un asemenea gest. Nu existau conflicte sau tensiuni în clasă. Suntem alături de părinţi, toată lumea este înmărmurită“, a precizat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Colegii de clasă ai lui Robert Ciobanu, şocaţi de gestul băiatului, au fost consiliaţi ieri de psihologi.


CITEŞTE ŞI:

FOTO Elevul spânzurat de la Iaşi era dublu medaliat cu argint la olimpiada naţională de informatică

Iaşi: părinţii unui elev eminent şi-au găsit copilul spânzurat într-o vilă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Get0dac
18.10.2013, 07:55:54

Cat de fragili sunt acesti copii.....

Modifică Setările