Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Mitropolia Moldovei, în criza coronavirusului. Clopotele tuturor bisericilor vor bate zilnic, la prânz, timp de trei minute

0
20 Mar 2020 11:26:47
Autor: Ionuţ Benea
ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei
ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a trimis către parohiile din judeţul Iaşi, Botoşani şi Neamţ o dispoziţie prin care, zilnic, la ora 12.00, bisericile sa bată clopotele timp de trei minute.

În documentul trimis bisericilor din Arhiepiscopia Iaşilor se menţionează că decizia a fost luată în cadrul decretării stării de urgenţă din ţara noastră. 

Decizia a fost luată, se mai arată în înscris, de către ÎPS Teofan, care a “dispus” ca toate clopotele tuturor bisericilor din cadrul arhiepiscopiei să fie trase începând cu ora 12.00.

“Credincioşii vor fi îndemnaţi ca la acest moment să înalţe rugăciuni pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, pentru toţi cei care luptă pentru împiedicarea răspândirii acestei epidemii şi pentru încetarea ei. Vă rugăm să transmiteţi de îndată cele dispuse tuturor parohiilor, mănăstirilor şi schiturilor de pe cuprinsul Protopopiatului pe care îl coordonaţi”, se arată în document.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a pus la dispoziţia autorităţilor şi mai multe spaţii de cazare pentru a fi folosite de către persoanele aflate în carantină. Este vorba de 148 de spaţii de cazare în judeţele Neamţ şi Iaşi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii