Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Modificări importante în centrul unui oraş din România. Începe demolarea şi modernizarea FOTO

0
18 May 2022 09:45:34
Autor: Andrei Luca
FOTO: Primăria Iaşi
FOTO: Primăria Iaşi

Proiectul de modernizare a zonei din centrul Iaşiului cuprinsă între Teatrul Naţional şi Mitropolia Moldovei includea în prima varinată şi o parcare subterană, la care s-a renunţat între timp la aceasta.

Primăria Municipiului Iaşi pregăteşte începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a esplanadei Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, o zonă extrem de circulată de către ieşeni, dar şi de către turişti. 

Proiectul include amenajarea, sistematizarea verticală şi refuncţionalizarea zonei ca spaţiu cultural cu exploatarea cât mai eficientă a spaţiului existent. 
 
De asemenea, se doreşte păstrarea compoziţiei existente a ansamblului cu componente de personalizare şi intervenţii în noi amenajări şi completări cu elemente de mobilier urban, realizarea şi montarea de elemente constructive.
 
În zonă va fi construit un teatru de vară în aer liber, panouri pentru expoziţii, fântână interactivă, fântâni cu cascadă şi cu apă potabilă şi alte construcţii spectaculoase.  
FOTO: Primăria Iaşi
 
„Nu vom renunţa la nici unul dintre aliniamentele de arbori masivi. Prin urmare, aliniamentul I.C. Brătianu, aliniamentul dinspre Căminul Sfântul Nicolae şi arborii masivi, atât castani, cât şi platani, vor rămâne şi vor face parte din amenajarea peisagistică a acestui ansamblu. Se renunţă numai la vegetaţia pitică, o parte din aceasta fiind deja bolnavă, dar şi la cea îmbătrânită, cum este tuia. Acestea vor fi înlocuite cu arbori ornamentali”, a subliniat primarul Mihai Chirica.
FOTO: Primăria Iaşi
 
Potrivit studiului de fezabilitate, lucrările vor include demolarea fântânilor existente şi realizarea unor fântâni şi construcţii anexe în conformitate cu normele şi exigenţele actuale în construcţii. Totodată, vor fi modernizate aleile şi trotuarele, iar instalaţiile şi finisajele vor fi refăcute integral.
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 

Secretul celor care au apărat Kievul. Cum au fost instruiţi civilii din capitala Ucrainei să îşi ajute armata ca să îi învingă pe ruşi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările