Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Municipiul Iaşi a depăşit 12 cazuri la mia de locuitori. O localitate din judeţ intră în carantină zonală

0
17 Oct 2021 13:46:10
Autor: Andrei Luca
Municipul Iaşi / FOTO: Birds Eye View / Facebook
Municipul Iaşi / FOTO: Birds Eye View / Facebook

Rata infectărilor a crescut foarte mult în judeţul Iaşi, imediat după Hramul Sfintei Parascheva, care a adus la Iaşi peste 80.000 de pelerini.

Municipiul Iaşi a depăşit astăzi incidenţa de 12 cazuri la mia de locuitori, după ce în ultimele zile s-au stabilit noi recorduri de infectări cu Sars-CoV-2. După ce timp de câteva zile s-au înregistrat în jur de 600 de cazuri, infectările au explodat la finalul săptămânii, când au fost întregistrate 1150 de cazuri. 

Prefectul Iaşului, Marian Grigoraş, a anunţat că se instituie carantină zonală în comuna ieşeană Probota, unde rata de infectare a ajuns la 15,07 cazuri la mia de locuitori. 

„Având în vedere că în comuna Probota riscul epidemiologic este foarte ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare şi unde se constată că riscul răspândirii infecţiei în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depăşeşte pragul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a solicitat Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prinvind instituirea măsurii de carantină zonală începând de duminică, 17 octombrie, ora 5.oo pentru comuna Probota, pentru o perioadă de 14 zile.”, a transmis Marian Grigoraş.

Astfel, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor nevaccinate sunt interzise, dacă acestea nu au motive justificate. În intervalul 05.00-20.00, este permisă circulaţia în afara locuinţei doar celor vaccinaţi, care fac dovada prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Medic, despre eşecul imunizării: Dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat. Hai, parastase!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările