Iaşi

articolul anterior articolul urmator

„Naşă“ condamnată la închisoare după ce a fost prinsă cu o şpagă de 14 lei: „Aici încă 5 lei! Nu ajunge!“

3
22 Sep 2017 13:42:18
Autor: Ionuţ Benea
Controlorii CFR au mai fost, în trecut, anchetaţi de anchetatori FOTO Mediafax
Controlorii CFR au mai fost, în trecut, anchetaţi de anchetatori FOTO Mediafax

O controloare de tren a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovată de o şpagă de 14 lei, luată în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Funcţionara a fost obligat să plăteasscă despăgubiri de 74 de ori mai mari decât valoarea mitei imputate.

Pe lângă pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, care nu este definitivă, Cornelia Lommer a mai fost obligată şi la plata sumei de 1.000 de lei, calculate drept cheltuieli judiciare.  

„Dispune restituirea către fondul special al Ministerului Public a sumei de 14 lei utilizată la realizarea activităţii judiciare din data de 28.06.2012 (sumă compusă din 2 bancnote în cupiură de 5 lei şi 4 bancnote în cupiură de 1 leu), dacă aceasta nu fost restituită până la data pronunţării prezentei sentinţe“, au stabilit judecătorii.

Judecătorii ieşeni au mai decis ca Lommer să nu mai ocupe funcţia de conductor de tren. Femeia este doar unul dintre zecii de angajaţi trimişi în judecată de procurori într-un dosar privind primirea de mită de către controlori ai CFR, de la călătorii frauduloşi. Ea a ajuns să fie judecată la Iaşi după ce a fost filmată când lua mită în timp ce lucra pe ruta Iaşi - Suceava.

Ghinionul Corneliei Lommer a fost că, în ziua de 28 iunie 2012, s-a nimerit ca în trenul în care lucra să se afle - de asemenea în timpul serviciului, şi un investigator sub acoperire. Pe ruta Iaşi - Suceava, investigatorul însuşi i-a dat şpagă de două ori Corneliei Lommer. „Naşa“ a mai fost filmată când lua mită de la alţi doi călători frauduloşi. Unuia dintre ei i-a spus: „Aici încă 5 lei! Nu ajunge!“.

Lommer era nemulţumită că primise doar 5 lei de la doi călători care voiau să ajungă la Paşcani. „Multitudinea călătorilor frauduloşi în legătură cu care s-au reţinut faptele şi lipsa unor circumstanţe excepţionale privind situaţia respectivă care să particularizeze activitatea infracţională reţinută în cauză, conduce la concluzia caracterului repetat şi constant în timp al actelor de luare de mită şi abuz în serviciu ale inculpatei Lommer Cornelia, săvârşite în exercitatea funcţiei de personal de tren“, se mai arată în rechizitoriu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mihai Popescu
22.09.2017, 17:15:33

O proasta, asa merita ! Daca lua o spaga de 10 milioane de euro si o prindeau poate o condamnau la 1 an cu suspendare si raminea si cu miloanele furate.

+2 (2 voturi)
miron miron
22.09.2017, 18:32:04

Mihai, fata nu e o proasta. A facut si ea un ciubuc. Proasta e justitia noastra, care condamna oamenii care fura putin si iarta pe cei care fură mult.

+2 (2 voturi)
irma ghedon
22.09.2017, 19:59:34

Acarul Paun Fiindca tot la CFR s-a intamplat

+1 (1 vot)
Modifică Setările