articolul anterior articolul urmator

Neurochirurgul Bogdan Iliescu, despre misterele creierului: „Frica în sine este un sentiment foarte bun. Statul degeaba este catastrofal pentru creier“

39
4 Apr 2015 12:01:55
Autor: Ramona Iacobuţe
Dr. Bogdan Iliescu, neurochirurg FOTO Arhiva personală
Dr. Bogdan Iliescu, neurochirurg FOTO Arhiva personală

39 Comentarii

gigione
4.04.2015, 16:47:33

Felicitări dlui doctor! Oricum, meseria şi a pus o amprentă semnificativă pe aspectul dînsului, cînd am văzut 38 de ani, am crezut că e o greşeală.

+4 (4 voturi)
Calin Muresan
4.04.2015, 19:33:02

Comentariu considerat abuziv.

Ghita Ion
4.04.2015, 20:07:45

Asta inseamna ca toti parlamentarii si senatorii nostri sunt acum la nivelul omului din neanderthal ! Se mira cineva ?

+6 (6 voturi)
Popa Pius
4.04.2015, 20:50:34

Nu-i chiar asa. Acestia isi antreneaza totusi neuronul facind planuri de furaciune la banul public.

+3 (3 voturi)
Mel
4.04.2015, 21:27:10

„Mai mult chiar, sunt dovezi ştiinţifice solide că e mai activ în timpul somnului decât în restul timpului.” - asta fiindcă când suntem treji, ne ocupăm tocmai cu alungarea...adevărului, adică a celor mai supărătoare lucruri începând chiar cu iminența permanentă a...morții. „Tendinţa, evident naturală, a oricărui organism viu este starea de repaus, „statul degeaba“, dar care pentru creier este catastrofal.” - eu cred că tendința oricărui organism este starea activă, iar înclinația inversă apare doar odată cu înaintarea în vârstă, cu alte cuvinte inactivitatea este la fel de nocivă - ca să nu zic de'a dreptul catastrofală, atât pentru creier cât și pentru organism. „Probabil că exemplul cel mai bun, familiar pentru foarte mulţi dintre noi, este puzderia de informaţii din algebră şi analiza matematică din liceu, pe care puţini le mai utilizăm după Bac, şi care, într-un timp mai scurt sau mai lung devin complet inaccesibile, absente.” - totul se uită dacă nu este exersat: atât cântatul la orice instrument cât și chiar simpla șoferie, ca să nu mai zic de activitățile intelectuale. Adevărata stare a umanității este cea a copilului care învață, respectiv a savantului, artistului etc. care învață toată viața, și nu a majorității covârșitoare care odată cu terminarea școlii obligatorii, se cufundă în rutină, automatism, mai exact în regres.

+1 (1 vot)