Iaşi

articolul anterior articolul urmator

O avocată din Iaşi propune ca toţi părinţii din România să se oprească din lucru 10 minute pentru a cere înăsprirea pedepselor din dosarele cu minori

9
13 Feb 2020 17:12:19
Autor: Ionuţ Benea
Sandra Grădinaru FOTO Ziarul de Iaşi
Sandra Grădinaru FOTO Ziarul de Iaşi

Avocata Sandra Grădinaru, din cadrul Baroului Iaşi, a lansat o provocare pentru toţi părinţii din România. Sub sloganul „Siguranţă pentru copiii României”, avocata propune un protest pentru a determina legiuitorul să înăsprească pedepsele din dosarele în care victime sunt minore.

Sandra Grădinaru a lansat apelul către părinţii din România prin intermediul social-media. Avocata din Iaşi, care, în trecut, a reprezentat pro-bono mai multe persoane nevoiaşe, a propus ca, pe 20 martie 2020, la ora 12.00, toţi părinţii din România să se oprească din activitatea lor pentru 10 minute şi să solicite:

1. Parlamentului României, înăsprirea pedepselor în cazul infracţiunilor săvârşite asupra minorilor.

2. Guvernului (Ministerul Afacerilor de Interne) şi Ministerului Public să trateze cu maximă responsabilitate dosarele în care sunt implicaţi minorii, în condiţii de urgenţă şi să facă toate demersurile pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

3. Investigatorii care greşesc în astfel de cazuri să fie excluşi din sistem.

Propun ca toată lumea care se opreşte din activitate pentru 10 minute să scrie pe o coală de hârtie «SIGURANŢĂ PENTRU COPIII ROMÂNIEI» în semn de protest pentru lipsa de reacţie a autorităţilor şi să posteze mesajul pe orice reţea de socializare. Am ales data de 20.03.2020 (vineri) pentru organizarea acţiunii 20 martie este data echinocţiului de primăvară. Echinocţiul de primăvară simbolizează un nou început”, a precizat Sandra Grădinaru. 

De asemenea, crede avocata, ar trebui să fie constituite echipe speciale de anchetă în cadrul Poliţiei care să se ocupe de astfel de dosar. „În astfel de dosare nu se apelează la toate mijloacele de investigaţii prevăzute în codul de procedura penală, în dosarele de corupţie, de exemplu, se apeleaza cu uşurinţă la interceptări, dar în astfel de dosare nu”, a mai spus Sandra Grădinaru.

Aceasta consideră că autorităţile ar trebui să securizeze frontierele şi să nu mai permită atât de uşor ca minorii să poată fi scoşi din ţară, iar anchetele ce vizează minori ar trebui rezolvate în regim de urgenţă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Tomescu Tom
13.02.2020, 18:21:16

Era mai bine dacă sugera ..să nu ne plătim taxele și impozitele timp de o lună ... :)))) Zbierau parlamentarii ca în gură de șarpe ... Făceau tumbe .. ca așa ceva să nu se întâmple ... :))) Uitau în două secunde de drepturile superioare ale infractorilor ..în raport cu victimele !

+1 (3 voturi)
Jorj
13.02.2020, 19:29:28

Tomescu Tom Nu stiu in ce masura poti face greva fiscala in Romania ca cetatean. TVA-ul e inclus in pretul platit pentru bunuri si servicii, impozitele le retin angajatorii etc. Poate doar impozitul pe proprietate (care e extraordinar de mic relativ la cel al altor tari) si impozitele pe masini sa nu ti le platesti, dar ar trebui sa fii sigur ca esti identificat ca facand un gest politic.

+1 (3 voturi)
Tomescu Tom
13.02.2020, 19:55:45

Jorj Adică ...în oncluzie , ...suntem ca și legați de mâini și picioare ... :)))))

0 (2 voturi)
G M
14.02.2020, 11:04:33

Ciorbea cum de nu si-a platit taxele si impozitele 10 ani ? Si s-a dat pentru el amnistie fiscala.

0 (2 voturi)
Gigel Ion
14.02.2020, 12:19:40

Nu prea inteleg: daca angajatii unei firme private, care lucreaza corporate pentru alte firme private, din birou, fara contact cu publicul sau cu statul isi opresc lucrul ce vor obtine? O pauza si atat? ce pot sa fac eu care sunt angajatorul? sa ies eu in strada? sa iasa ei ca sunt multi si se cunoaste... Inteleg mesajul, dar ideea ca angajati sa opreasca lucrul 10 minute mi se pare stupida.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările