O învăţătoare care în urmă cu doi ani bătea şi înjura elevii a revenit la catedră. Părinţii, nevoiţi să-şi transfere copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala din Ungheni a rămas fără o clasă cu elevi
Şcoala din Ungheni a rămas fără o clasă cu elevi

Elevii din satul Ungheni care învăţau în clasa învăţătoarei Zîna Butnăraşu au fost transferaţi la o unitate aflată la 2 kilometri distanţă. Părinţii spun că învăţătoarea le vorbea urât copiilor, îi jignea şi era incoerentă la ore.

După numai o săptămână de la începutul şcolii, la şcoala din satul Unghei a avut loc un transfer în masă. Părinţii celor zece elevi care învăţau în clasa învăţătoarei Zîna Butnăraşu, cadru didactic repartizat anul acesta la şcoala din sat, au decis că dascălul nu este potrivit pentru elevi.

Părinţii sunt nemulţumiţi şi de trecutul cadrului didactic, dar şi de modul în care aceasta se prezenta la ore. Învăţătoarea, spun părinţii, le vorbea urât copiilor, îi jignea şi era incoerentă la ore.

‘’Ţipă la copii, îi drăcuieşte, îi face măgari, porci. Nepoata mea îmi povesteşte că ridică tonul la ei la ore şi consider că nu trebuie acceptată o astfel de atitudine la cadrul didactic. Ce exemplu le dă copiilor vorbind şi comportându-se aşa?!’’, spune Elena Bunduc, bunica unei eleve din clasa învăţătoarei.

Părinţii au încercat să poarte o discuţie cu aceasta pentru a lămuri aspectele care îi nemulţumeau, dar nu au reuşit. ‘’Dumneaei este incoerentă  într-o discuţie şi mie nu îmi prezintă certitudinea de a-mi lăsa copilul la ea la clasă’’, spune tatăl unui elev.

Săptămâna trecută, părinţii au decis să-i transfere pe cei zece elevi de clasa a treia şi a patra care învăţau simultan la şcoala din Bosia, aflată la 2 kilometri distanţă. Cererile de transfer le-au fost aprobate, iar primarul s-a oferit chiar să-i ajute cu transportul copiilor la şcoala din satul vecin.

  ‘’Noi avem autobuz care face curse în comună şi ne-am înţeles să-i ducă şi să-i aducă pe elevi de la şcoală. Circulă din oră în oră, iar părinţii nu plătesc nimic. Mi-au povestit părinţii că are un comportament dubios şi am vrut să-i ajut’’, spune Iulian Marcu, primarul comunei Ungheni. 

Legea nu interzice revenirea la catedră a dascălilor cu probleme de comportament

Aşa se face că învăţătoarea Zîna Butnăraşu, care are o vechime de 30 de ani în învăţământ, a rămas fără copii la clasă şi deci fără postul pe care a fost repartizată ca suplinitoare după ce a obţinut nota 5,30 la titularizarea din acest an. ‘’Dumneaei nu mai este angajată la noi în unitate. Am înştiinţat-o de acest lucru şi nu mai avem ce comenta. Este o situaţie neplăcută’’, spune Valeria Moisă, directorul şcolii din Bosia. Nu este singura situaţie de acest gen în care învăţătoarea a fost implicată. În 2013 preda la şcoala ‘’Gheorghe Mârzescu’’ din Iaşi şi părinţii au acuzat-o că îi înjura şi îi bătea pe elevi. A demisionat atunci, dar anul acesta a vrut să revină în învăţământ.

Deşi nu li se pare normală situaţia, inspectorii şcolari spun că legea nu le interzice acestor dascăli să revină la catedră. ‘’Există un vid legiislativ, legislaţia ar trebui să fie fermă în situaţiile în care cadrele didactice sunt percepute cu probleme comportamentale de colegi şi comunitate’’, spune Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean din Iaşi. În prezent, învăţătoarea rămasă fără elevi se află pe o listă de aşteptare şi ar putea reveni la catedră dacă se eliberează un post. 

Vă mai recomandăm:

Şcoala din România unde elevii de clasa I au făcut ore cu femeia de serviciu. Situaţia absurdă a început de la disputa pe catedră dintre două învăţătoare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite