Iaşi

articolul anterior articolul urmator

O nouă şansă la viaţă. Femeie de 47 de ani, operată de către medicii din Iaşi de o tumoră cerebrală gigant

0
14 May 2021 10:43:56
Autor: Alina Batcu
FOTO Arhiva Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi
FOTO Arhiva Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi

Femeia a mers la spital după ce a început să aibă mai multe migrene, dureri de cap foarte intense. Echipa medicală a fost formată din şase medici specialişti care au a efectuat intervenţia chirurgicală laborioasă. Operaţia a durat aproximativ trei ore şi a fost un real succes.

O femeie în vârstă de 47 de ani a primit o nouă şansă la viaţă. Şase medici specialişti de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au efectuat o intervenţie chirurgicală în timpul căreia au eliminat o tumoră cerebrală gigant de care suferea femeia originară din Botoşani. 
 
Pacienta s-a prezentat în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a observant că a început să aibă mai multe migrene, dureri de cap foarte intense. 
 
„Pacienta în vârstă de 47 de ani s-a prezentat în unitatea noastră medicală cu dureri de cap foarte intense. În urma investigaţiilor făcute s-a descoperit un glioblastom, o tumoră cerebrală malignă destul de agresivă, dar şi foarte voluminoasă, acesta având aproximativ 10 cm”, a declarat Şef Lucrări, dr. Lucian Eva, manager Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.
 
Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un real succes. Potrivit conducerii medicale, specialiştii neurochirurgi au folosit tehnologia modernă, utilizând preparatul Gliolan pentru a creşte calitatea vieţii pacientei. 
 
„A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a elimina tumora. Am folosit tehnologia modernă şi aici vorbim de utilizarea intraoperatorie de fluorescenţa prin 5-ALA – preparatul Gliolan. Cu ajutorul preparatului Gliolan am reuşit o localizare, delimitare şi implicit o rezecţie de 98% a tumorei, îmbunătăţind prognosticul şi crescând calitatea vieţii pacientei. Este vorba despre o substanţă de contrast care se fixează pe celulele tumorale, delimitând mult mai uşor tumora de ţesutul sănătos din jur”, a adăugat  dr. Lucian Eva. 
 
Astfel, specialiştii neurochirurgi au reuşit să-i salveze viaţa femeii în vârstă de 47 de ani.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Schimbarea de regim în China. Nimic imposibil, totul necesar dar complicat, greu acceptabil public
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările